"Уикенд" е спазарен, но не съвсем

Най-тиражният български вестник вероятно ще има скоро нов собственик

Вестник "Уикенд" има нови собственици. Този слух се разпространяваше из медийните среди тази седмица. Бившата червена депутатка Татяна Дончева още преди месец заяви по "Нова тв", че собственичката на "Нова българска медийна група" Ирена Кръстева е купила най-тиражния жълт вестник. Близката до ДПС дама купи за по-малко от две години вестниците "Монитор", "Телеграф", "Експрес" и търновския "Борба".

Според сайта Afera.bg 50% от "Уикенд", собственост на Недялко Недялков, са били закупени от сина на Ирена Кръстева Делян Пеевски, депутат от ДПС, който дори издал списък с теми табу във вестника. Новината беше цитирана от друг жълт сайт - Blitz.bg, близък до конкурентния масов вестник "Шоу".

Помолен за коментар, Недялков заяви: "Има подготовка за сделка на този етап, но сделка няма. Няма подписи, няма преведени пари и хората не са точно тези, които са споменати. Става дума за голям инвеститор. Сделка няма, но евентуално ще има, тя е в процес на подготовка. Знаете, че за това има нужда от време - има формалности към договора, които адвокатите уточняват. Фактическите собственици на вестника сме аз и колегата ми Мартин към този момент", каза Недялко Недялков. Той уточни, че преговорите се водят от доста време, и добави, че развръзката по тях се очаква до две седмици. "Зависи просто как ще се развият преговорите. Възможно е да не се разберем и да не продам. Всичко е въпрос на случващо се действие, не е факт. Мога да коментирам чак когато си сложа подписа."

"Капитал" научи, че евентуалният нов собственик е свързан със собственика на Корпоративна банка Цветан Василев, който беше доскоро съдружник на Ирена Кръстева в пресгрупа "Монитор", но напусна формално компанията малко преди изборите (акциите на дружеството, което управлява вестниците, са заложени в банката срещу отпуснати кредити за покупката им). Пред "Капитал" Цветан Василев заяви: "Водят се някакви разговори, но няма финализирана сделка." Помолен да коментира статията в "Блиц", той добави: "Има нещо вярно в информацията, че се подготвя сделка, но не е точно така, както е описано там."

"Формално купувачът не е Цветан Василев, но дали е свързан с него - не знам. Възможно е да е", коментира и Недялко Недялков личността на купувача. "Но във всеки случай Делян и майка му, които от години познавам, нямат нищо общо", каза все още собственикът на "Уикенд".

Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


5 коментара
 • 1
  joro01 avatar :-P
  joro01

  Уикенд по никакъв начин няма нищо общо със службите у нас:) Доган и той:)

 • 3
  Avatar :-|
  Мая

  Макар и жълтеещ, доскоро "Уикенд" беше единственият вестник, в който можеше да се прочете нещо читаво, да се разбере що за чудовище е лицето Гоце Сирищника и т.н. От известно време обаче във вестника няма нищо. Дали е продаден или не не ме интересува, важното е, че мазният тарикат Гоце овладя и тази медия. Амин!

 • 4
  Avatar :-P
  ха сега

  Сделка няма, пък Недодялко никакъв не се вясва във вестника си. Че на всичкото отгоре е подбрал булчето си /незаконно, щото не са подписвали/ и издателството си "Милениум", и ще издава книги... това щяло да го храни. Ам като го знайм ква свиня е - едва ли само от книги ше прави гушата... А Мартинчо ше си се ебе с мъже и ше се прай на началник някъв, щото той си е посерко с самочувствие

 • 5
  Avatar :-|
  българка

  До сега редовно си купувах "Уикенд".Имаше какво да се чете.До сега.Но повече
  няма да го купувам.Призовавам моите сънародници и те да не купуват вестника на
  Доган !!!


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал