Изселеният прокурор

Обвинителят бил изпратен за три месеца в Перник след като отказал да повдигне обвинение

   ©  Красимир Юскеселиев
   ©  Красимир Юскеселиев

Прокурорът от Софийската градска прокуратура Иван Гeшев е бил "изселен"за три месеца в Окръжна прокуратура Перник, след като е отказал да съгласува обвинението на енергийния бос Богомил Манчев. Това научи "Капитал" от източници в държавното обвинение. Заповедта, мотивирана като "служебна необходимост", е била издадена на 16 октомври около десет дни след като Манчев беше привлечен като обвиняем.

Главният прокурор Сотир Цацаров неведнъж е заявявал, че е преустановил командироването на прокурори. Парадоксалното в случая е, че СГП емного понатоварена от прокуратурата в Перник и няма логика от подобна рокада. Миналият октомври, при привличането на Манчев като обвиняем в столичното след ствие, адвокатът му Менко Менков коментира, че клиентът му е бил обвинен, след като по делото са се сменили петима прокурори, като накрая обвинението е било съгласувано от Емил Петров, който е брат на ръководителя на Столичната следствена служба Петьо Петров.

Пред "Капитал" "заточеният" Гешев категорично отказа да коментира темата, като каза единствено, че се надява януари да се върне на работа в СГП.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова отговори единствено, че при командироването на прокурор Гешев са били спазени разпоредбите на закона.

Принудителното командироване на прокурори, които несподелят волята на ръководството, беше запазена марка набившия главен прокурор Никола Филчев.

Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


4 коментара
 • 1
  bz avatar :-|
  bz

  Цацаратурата цепи мрака !
  Червенотиквеника масон съвсем през просото я подкара.

 • 2
  kitenik avatar :-|
  Натътрузен десебар, слуга на БСП

  "Главният прокурор Сотир Цацаров неведнъж е заявявал, че е преустановил командироването на прокурори."

  Типично за цацаров, гледа те в очите и нагло те лъже. Какво стана ще има ли осъдени за "великата фалшификация на ГЕРБ в Костинброд" и колко още обвинения ще повдигне на явно най-големия престъпник (според цацаратурата) ЦвЦВ. Жалкари.

 • 3
  daaam avatar :-|
  daam

  При Цацаров прокуратурата обслужва властимащите толкова явно, некадърно и дразнещо, колкото не си е позволявала през изминалите години.

 • 4
  ideyazabulgaria avatar :-|
  ideyazabulgaria

  Махленски кавги между мутроолигарси.
  Прокурорът отказал да повдигне обвинение, защото обвинението е полиитческо, а не икономическо. Енергийният бос Богомил Манчев е творение на ГЕРБ, а сега управлява БСП, която иска да превземе енергетиката за своите олигарси. Поведението на Цацаров говори за това е, че на мястото на „независимата“ по конституция прокуратура стои мутроолигархията, която в момента е на власт- БСП, тя кадрува и издава съдебните решения.
  Пък кой ли управляващ или магистрат е спазвал българска конституция през последните 24 години, след като в България няма помен от правова държава?
  Всичко е махленски кавги между мутроолигарсите, а прокурорът е една обикновена марионетка в тях. Според мен това е първия прокурор опълчил се на системата и отказал да работи за мутроолигарси.
  Но да се ширят такива кавги е виновен само българския народ, който с доброволния си избирателен вот ги избира в Парламента и позволява мутроолигархията да го управлява!


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал