Кабинет в тъмен орех за шефа

Председателят на КФН Стоян Мавродиев желае да премебелира новия си офис

Стоян Мавродиев
Стоян Мавродиев    ©  Юлия Лазарова
Стоян Мавродиев
Стоян Мавродиев    ©  Юлия Лазарова

След като между членовете Комисията за финансов надзор миналата година настъпи раздор около преместването й в нова сграда, наскоро институцията все пак се пренесе на столичната ул. "Будапеща" №16. И дойде време и за малко интериорен дизайн по вкуса на новия стопанин.  

На 20 февруари регулаторът обяви обществена поръчка за мебелиране на стойност до 65 хил. лв. без ДДС. От представената документация става ясно, че нужда от освежаване има във фоайето на партера, където трябва меката мебел да се претапицира, да се сложи корково информационно табло, да се облицова една колона и да се сложи бленда на една стена. Работните помещения, изглежда, не се нуждаят от модернизация, докато тотална промяна се предвижда за заемащия огромната част от петия етаж кабинет на председателя Стоян Мавродиев, както и приемната и заседателната зала до нея.

От представените детайлни описания и чертежи става ясно, че пространството ще бъде издържано в гамата на тъмния орех, с дивани и кресла облицовани с естествена кожа. За дразнещата колона насред кабинета е измислено елегантно решение с конструкция от открити рафтове, на които (поне според представената визуализация) ще седят миниатюрен старинен велосипед, носорог и жираф. Според фън-шуй наръчниците първото животно предпазва от негативни енергии (вкл. и бизнес конкуренти), а второто е символ на мъжката полова мощ. Ключов акцент, който вероятно ще бъде добавен допълнително при наличие на бюджет, ще е декоративната горивна камера за биоетанол, за която трябва да се предвиди възможност за вграждане.

Залага се на изчистения дизайн, като никъде не трябва да има дръжки и стърчащи елементи от конструкцията, като предпочетените механизми за затваряне на вратите на гардероба и шкафа за телевизор са пуш-бутоните.

По всичко личи, че настоящето обзавеждане е крайно нетърпимо, тъй като срокът за подаване на оферти е едва седмица - до 28 февруари. Това обаче едва ли ще е голям проблем - предвид на доста напоителните описания и чертежи не остава много  дизайнерска работа за кандидат-изпълнителите. 

Още от Капитал