Мениджърски промени в "ПСТ холдинг"

Камен Кичев
Камен Кичев    ©  НАДЕЖДА ЧИПЕВА
Камен Кичев
Камен Кичев    ©  НАДЕЖДА ЧИПЕВА

След втората смяна в собствеността си в рамките на година строителната компания "ПСТ холдинг" отново има и промени в ръководството. В борда на дружеството влизат бившият мениджър на "Трейс груп холд" Цветан Цонев и бившият заместник министър по транспорта Камен Кичев, които ще бъдат съответно председател на съвета на директорите и изпълнителен директор на "ПСТ холдинг".

През януари 2014 г. Цветан Цонев се оттегли от постовете си на изпълнителен директор и зам.-председател на съвета на директорите на най-голямата строителна компания в България "Трейс груп холд" (по приходи за 2013 г.). Камен Кичев отговаряше за БДЖ и авиацията в кабинета на Бойко Борисов до януари 2013 г., когато подаде оставка.

Това е втората смяна в ръководството и в собствеността на "ПСТ холдинг" в рамките на година. В края на март 2014 г. дружеството стана еднолична собственост на регистрираното в Кипър Kolvik Services. От документите в Търговския регистър става ясно, че с решение от 11 април новият собственик е освободил от длъжност досегашните членове на съвета на директорите Иван Иванов и Иван Шарланджиев. Така управителният орган остава в състав Камен Кичев, Цветан Цонев и Петко Хитров.

Преди това, през април 2013 г., собствеността на "ПСТ холдинг" беше прехвърлена от пътния холдинг на Васил Божков към офшорни компании, свързани с Първа инвестиционна банка (ПИБ). Тогава в борда на дружество влязоха Иван Шарланджиев и Петко Хитров, които бяха част от ръководството на пловдивската фабрика "Юрий Гагарин" (също свързана с ПИБ).

Още от Капитал