Проектът ТВ7 бавно се разпада

Десислава Тошева вече не е изпълнителен директор

След серията искове за обявяване на несъстоятелност на TV7 тази седмица каналът остана и без изпълнителен директор. Телевизията разпространи съобщение, че на 25 юли Десислава Тошева е подала документи за дерегистрация в Търговския регистър като изпълнителен директор на TV7 и News7. За това си решение тя изтъква лични причини. Прави впечатление, че откакто започна кризата в двете медии, Тошева не защити екипите и не направи нито едно публично изказване във връзка с атаките по адрес на двата канала.

В прессъобщението се посочва още, че към настоящия момент TV7 и NEWS7 се представляват от съвета на директорите. Съветът на "Краун медиа" ЕАД, едноличният собственик на TV7 и BBT, е избрал за изпълнителен директор на TV7 и News7 Александър Фогел. Той е досегашен член на съвета, с богат опит в медиите, австрийски гражданин. Какво става с Alegro Capital не е ясно. Все пак от година и половина "Тв Седем" се води собственост на британската консултантска компания. Потърсени за коментар преди няколко дни, от лондонския офис на фирмата отказаха да излязат с каквато и да било позиция. "Нямаме намерение да разговаряме с пресата на този етап", каза за "Капитал" Милен Козарев от Alegro Capital.

Посоченият като нов изпълнителен директор Александър Фогел ще "продължи работата по преструктуриране на телевизиите, за което е било взето решение от борда на директорите". Новият шеф на медиата (когото впрочем никой журналистите не е виждал - бел. ред.) обявява задочно, че ще концентрира усилията си в търсене на нови инвестиции за гарантиране стабилността на телевизионната група. За TV7 и News7 винаги се е смятало, че са медии, близки до банкера Цветан Василев. Той и до момента не е казал категорично, че стои зад тях.

Междувременно журналистите в телевизията всеки ден научават от медиите, че някое от лицата на канала или от мениджърите на средно ниво напуска. Предстоят и раздели с някои от знаковите продуценти на TV7, като Иван и Андрей например. Въпреки всичко репортери споделят, че откакто каналът не е в задушаващата прегръдка на Бареков, те могат да вършат работата си нормално.

Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


25 коментара
 • 1
  today avatar :-|
  today

  Кораба потъва!

 • 2
  alien_s avatar :-|
  Jessika

  Е, то беше ясно.

 • 3
  popovski31 avatar :-|
  popovski31

  Той си беше мъртво роден.Просто по примера на представител на малцинство,си взе "помощите" и така до следващия олигарх...опс...път.

 • 4
  2.5 avatar :-P
  2.5

  Току виж на хоризонта изплувал Любо Пъпката?!
  На бял ко или с възпален връх, все тая...

 • 5
  sultana avatar :-|
  султана глаушева

  Оставете политиците, оставете инстанциите - те са гадни и корумпирани, това си го знаем. Ние да се погледнем. КТБ се сурна (или я сурнаха) и ние какво направихме? Някой да прояви съпричастие към вложителите там? Нищо такова - лееше се злорадство и псевдоекспертни дрънканици.Те си били виновни, алчни били, тъпи били, заслужили си го - това са вашите думи. И към кого? Двама си обявиха доходите там - васко кеца и вежди. И с единия, и с другия можем само да се гордеем. Всички знаем как са си спечелили парите - единият с чука, другият с гласа си, и двамата с таланта си и с труда си и никой от нас не може да им стъпи на малкия пръст. Някой да се сети да ги защити, да помисли за тях? Такъв бил закона - до 100 К евра. Така ли? Когато се сурнаха немските банки, германия компенсира всички, същото с ирландските и кипърските - там го отнесоха само руснаците, но не и кипърците. А когато се сурнаха исландските банки и немците, и британците кпмпенсираха хората си, инвестирали там. По кой закон? По никой - пазят си хората. Това, че нашите политици не помагат на хората си, го знаем. Но това, че ние сме такива и не намерихме една дума на съчувствие за хората, попаднали в мелачката на ктб, причинена от правителство, президент, прокуратура и медии, е недостойно. Семката ни е шантава - злобна и проклета! Политици ще смениш, ама какво ще правиш с лошотията, завистта и злобата ни? И най-вече с липсата на фасон, или иначе казано сура? Мен ме е срам, вие не знам как се чувствате!

 • 6
  karen_walker avatar :-|
  karen_walker

  3 извода от трагичната развръзка около лайномета ТV7:

  1. Въпреки че дудуковите тролове се кълнеха тук преди две години колко "прекрасна" (консултантска) компания била Alegro Capital, излиза че сделка с нея никога не e имало, и тя никога не е била собственик на телевизиите около TV7. Каква "изненада"!!!

  2. Кольо Дудука излиза че е най-умопомрачително бездарният (минимум!) меринджей в световната история, за да докара до фалит компания, която е имала достъп до (буквално) неограничен финансов ресурс. Милиони колкото щеш, no questions asked... и най-накрая излиза, че зрителите са били само роднините на многобройния екип от "професионалисти".

  3. Всички бездарни същества, които страдат от ненаситна лакомия, и които продадоха своите г*зове за да станат част от публичния дом на Кольо Дудука, сега напълно ЗАСЛУЖАВАТ да останат на улицата. Няма да получат състрадание (или оферта за работа) от никого. Нито работодателите, нито зрителите, ще погледнат сериозно към тях отново.

 • 7
  lonely_ninja avatar :-|
  Georgi Velev

  До 5 Веждичката това ти ли си бе маме...
  Е кой та караше да се вреш там.
  Знаеш ли що се радвам? Щото си малко човече без достойнство. Защото плюеш По Мустака, ама келепиреца на питаш. Е затова и ти и о оня писклив гей, ох извинете Васко мрази така да му де вика той е бисексуален, заслужавате да останете на стари години бедни. Мда кефя се.

  Публикувано през m.capital.bg

 • 8
  biso avatar :-|
  biso

  До коментар [#5] от "султана глаушева":

  Не си смомням, кога са се били "сурнали немските банки" та дуржавата да ги е спасявала!

  Не, че не може да се случи утре! Времето ще покаже!

  Относно кипърските банки, освен руските вложители, го отнесоха солидарно и кипърските вложители - всички влогове над 100К евро бяха обложени еднократно с 50% ( ако не бъркам процентите ).

  Когато ясно е казано, че държавата гарантира депозити до 100К евро, всеки отделен вложител си носи отговорноста и риска да изгуби пари! Също така има и начини да минимизира риска и да се защити - влогове до 100К евро в 2-3-4-5 различни банки. Много е просто, та чак елементарно! Но алчност ли бе да я опишеш!

  Кой е виновен, че Веждито си е набутал всичките пари в КТБ??? Ама лихвите били най-високи там - но и риска е най-висок в КТБ. Сега ще пие една студена вода за 1,8 милона лева и да му е честито!

  И това да бъде урок за всички нас, че неоправдано високата възвръщаемост носи и восок риск!

 • 9
  multimind avatar :-|
  multimind

  Всички национални телевизии в България трябва да излязат с меморандум, че никога няма да наемат журналисти и продуценти от компроментираната ТВ7.

  Всички тези хора продадоха душата си, морала си, професионалната си етика и целенасочено увредиха българското общество. Това е професионално престъпление....

 • 10
  barefoot avatar :-|
  barefoot

  Бързо на върха, още по-бързо на дъното


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал