Светла Лесова застава начело на "Монделийз България"

Досегашният изпълнителен директор на компанията поема нова регионална позиция в Румъния

"Монделийз България"
"Монделийз България"    ©  "Монделийз България"
"Монделийз България"
"Монделийз България"    ©  "Монделийз България"

От 1 февруари 2015 г. Светла Лесова ще поеме управлението на производителя на хранителни продукти "Монделийз България". Компанията е част от групата на базирания в САЩ международен конгломерат за производство на закуски, кафе и разтворими напитки Mondelez International, познат доскоро като Kraft Foods. В портфолиото му влизат брандове като шоколадовите изделия Milka, Toblerone, Своге, Suchard, марките кафе Jacobs и "Нова Бразилия", бисквитите Oreo, Belvita и TUC.

Лесова ще наследи като изпълнителен директор Ивайло Найденов, който след три години на поста ще премине на нова, регионална позиция в рамките на групата, като ще бъде базиран в Румъния. Найденов беше първият български мениджър, който ръководеше бизнеса на американския конгломерат на местния пазар, където Mondelez присъства от 20 години, съобщават от българската компания. Той пое поста през март 2012 г., като преди това е бил директор продажби и директор маркетинг в дружеството, за което работи от 2004 г.

Светла Лесова пък е част от екипа на "Монделийз България" от две години и половина, като в момента е директор "Продажби" за Източна Европа, Близкия Изток и Африка в компанията. Преди това в продължение на близо десет години работи в българското подразделение на друг мултинационален производител на потребителски стоки – Procter & Gamble, където първоначално отговаря за марки като Gillette и Braun, а през 2010 г. става и управител на "Проктър и Гембъл България".

През 2012 г. тя беше определена и за една от 100-те най-влиятелни жени в страната според "Капитал". В класацията бяха включени както бизнес и небизнес дами, които с професионалните си качества и умения, с дейността, идеите и примера си оказват благотворно влияние на обществото.

Още от Капитал