Кои са най-добрите директори за връзки с инвеститорите за 2015 г.

Даниела Пеева от "Монбат" получи голямата награда в годишната класация на АДВИБ

Даниела Пеева
Даниела Пеева    ©  АДВИБ
Даниела Пеева
Даниела Пеева    ©  АДВИБ

Даниела Пеева от "Монбат" спечели голямата награда за "Най-добър директор за връзки с инвеститорите" в годишния конкурс на Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България (АДВИБ). Отличието на Пеева, която е и председател на АДВИБ, беше връчено в рамките на официална церемония в петък, с която браншовата организация отбеляза и 10-ата си годишнина.

Присъжданите от АДВИБ годишни IR награди (от англ. IR – връзки с инвеститорите) се връчват в общо пет категории. Освен голямата награда асоциацията отличава и най-добре представилите се директори за връзки с инвеститорите (ДВИ) за електронна страница, комуникации за стратегическо развитие, инициативи и др. В класацията се включват мениджърите за връзки с инвеститорите на публични компании и дружества със специална инвестиционна цел.

Наградата в категория "Най-добра IR електронна страница" беше присъдена на Теодора Иванова, която е ДВИ на "Агрия груп холдинг", а отличието в категория "Най-добри IR инициативи" също беше получено от дама – Пелагия Виячева, ДВИ на "Софарма". Призът в категория "Най-добри комуникации за стратегическо развитие, управление и риск" през 2015 г. е за Атанас Димитров, който е ДВИ на "Адванс терафонд" АДСИЦ, а победител в категория "Най-добри комуникации с инвеститори и заинтересовани лица" стана Николай Митанкин, ДВИ на "Стара планина холд".

Подреждането се изготвя на базата на проведена от Българската фондова борса анкета, попълнена от водещи инвестиционни консултанти, финансови анализатори, институционални инвеститори и портфолио мениджъри. Получените резултати се обобщават от жури, в което в тазгодишното издание на конкурса влизат главният секретар на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Милена Ангелова, изпълнителният директор на Българската фондова борса (БФБ) Иван Такев, председателят на Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници (БАЛИП) Любомир Бояджиев, председателят на Българската асоциация на управляващите дружества (БАУД) Петко Кръстев и Милен Марков, който е член на управителния съвет на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО).

Още от Капитал