Отбор от Американския университет е на финалите на CFA Research Challenge

Ива Габракова, Станчо Станчев и Елена Георгиева са победителите в първото българско издание на международното университетско състезание за финансови анализи

Калин Методиев, председател на управителния съвет на Българската CFA асоциация
Калин Методиев, председател на управителния съвет на Българската CFA асоциация
Калин Методиев, председател на управителния съвет на Българската CFA асоциация    ©  ГЕОРГИ КОЖУХАРОВ
Калин Методиев, председател на управителния съвет на Българската CFA асоциация    ©  ГЕОРГИ КОЖУХАРОВ

Отбор от Американския университет в България ще представи страната на финалите на университетското състезание за финансови анализи – CFA Research Challenge, които ще се проведат през април в Чикаго. Екипът в състав Ива Габракова, Станчо Станчев и Елена Георгиева и академичен съветник д-р Андрей Гюров е победителят в първото българско издание на надпреварата, проведено от Българската CFA асоциация, в която членуват местните сертифицирани финансови аналитици (Chartered Financial Analysts, CFA).

Състезанието CFA Research Challenge се провежда на глобално ниво под егидата на професионалната организация на сертифицираните финансови аналитици CFA Institute, която има над 135 хиляди членове в цял свят. Съревнованието дава възможност на студенти с икономически профил да приложат на практика познанията си за изготвянето на задълбочен финансов анализ на публична компания. След това те трябва да представят аргументите си и да направят отборна презентация на анализа си, за да демонстрират своите презентационни и ораторски умения.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове