Сладкото наследство на Джовани Фереро
След смъртта на баща му през февруари 2015 г. мениджърът на италианската Ferrero ускори темповете на промени в бизнеса
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Когато преди повече от три десетилетия покойният вече Микеле Фереро измисля бонбоните Ferrero Rocher, достигането до крайната идея за формата и вида на прочутите днес шоколадови бонбони с лешници му отнема пет години. За разлика от него синът му Джовани Фереро, който управлява семейния бизнес от 2011 г., тази година представи на пазара нов продукт с марката Kinder след само 12 месеца разработване, пише Wall Street Journal.
Откакто пое еднолично поста главен изпълнителен директор преди пет години, младият Фереро подсили жизнеността на заемащия четвърто място в света производител на шоколадови изделия Ferrero International и ускори темповете на промяна в компанията, особено след смъртта на баща му през февруари 2015 г. През последните 18 месеца Джовани намали наполовина времето за пускане на нови продукти на пазара, придоби британския производител на шоколадови изделия Thorntons и привлече чуждестранни мениджъри в екипа си – все радикални промени за дружество, което през по-голямата част от 70-годишната си история се придържаше към почти непроменен бизнес модел.
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Вече съм абонат Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
3 коментара
Ако не ползваха растителни мазнини, обезмаслено мляко на прах, глюкозно-фруктозни сиропи...
Точно същото си помислих и аз - наистина не разбирам защо бонбоните Фереро Роше и Нутела са толкова популярни и прехвалени, след като съдържат нискокачествени продукти, а в същото време са по-скъпи от аналозите си на пазара, съставени от същите палмови мазнини и прочие гадости.
До коментар [#2] от "Мери":
До коментар [#1] от "Индивидуален паметник на културата":
Нарича се индустриално производство и глобален бизнес. Нито растителните мазнини по принцип са нещо вредно, нито обезмасленото мляко на прах. Винаги може да си правите домашна манифактура и да си слагате чия и масло от щастливи крави. Бизнес с оборот от десетки милиарди евро обаче не се надявайте да направите. Ааа, забравихте и ГМО-то, което също е адски вредно според хелтливинг.цом и брадва.бг.
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.
Вход