Сладкото наследство на Джовани Фереро

След смъртта на баща му през февруари 2015 г. мениджърът на италианската Ferrero ускори темповете на промени в бизнеса

Джовани Фереро    ©  Reuters

Когато преди повече от три десетилетия покойният вече Микеле Фереро измисля бонбоните Ferrero Rocher, достигането до крайната идея за формата и вида на прочутите днес шоколадови бонбони с лешници му отнема пет години. За разлика от него синът му Джовани Фереро, който управлява семейния бизнес от 2011 г., тази година представи на пазара нов продукт с марката Kinder след само 12 месеца разработване, пише Wall Street Journal.

Откакто пое еднолично поста главен изпълнителен директор преди пет години, младият Фереро подсили жизнеността на заемащия четвърто място в света производител на шоколадови изделия Ferrero International и ускори темповете на промяна в компанията, особено след смъртта на баща му през февруари 2015 г. През последните 18 месеца Джовани намали наполовина времето за пускане на нови продукти на пазара, придоби британския производител на шоколадови изделия Thorntons и привлече чуждестранни мениджъри в екипа си – все радикални промени за дружество, което през по-голямата част от 70-годишната си история се придържаше към почти непроменен бизнес модел.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    prince_of_bankya avatar :-|
    Индивидуален паметник на културата
    • - 1
    • + 1

    Ако не ползваха растителни мазнини, обезмаслено мляко на прах, глюкозно-фруктозни сиропи...

    Нередност?
  • 2
    maria_i avatar :-|
    Мери

    Точно същото си помислих и аз - наистина не разбирам защо бонбоните Фереро Роше и Нутела са толкова популярни и прехвалени, след като съдържат нискокачествени продукти, а в същото време са по-скъпи от аналозите си на пазара, съставени от същите палмови мазнини и прочие гадости.

    Нередност?
  • 3
    isidro avatar :-|
    isidro
    • + 2

    До коментар [#2] от "Мери":


    До коментар [#1] от "Индивидуален паметник на културата":

    Нарича се индустриално производство и глобален бизнес. Нито растителните мазнини по принцип са нещо вредно, нито обезмасленото мляко на прах. Винаги може да си правите домашна манифактура и да си слагате чия и масло от щастливи крави. Бизнес с оборот от десетки милиарди евро обаче не се надявайте да направите. Ааа, забравихте и ГМО-то, което също е адски вредно според хелтливинг.цом и брадва.бг.

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал