Война на генерали

В името на едната чест или просто за президентския пост

   ©  Капитал
   ©  Капитал

Словесна престрелка между генерали беше заформена през изминалата седмица. Всичко започна, след като военният министър Николай Ненчев нарече национално безотговорно твърдението на бившия шеф на ВВС и кандидат за президент на БСП Румен Радев, че авиацията ни е приземена.

На това ген. Радев отговори, че няма намерение да коментира "един отдавна компрометиран министър, срещу когото в момента се води прокурорска проверка точно за състоянието на МиГ-29". Той допълни, че военният ни министър е доказано вреден за националната сигурност на страната.

"Проблемът не е в Ненчев, той толкова си може. Проблемът е, че и премиерът Борисов говори неистини за българската авиация", заяви Радев и отправи покана към премиера Бойко Борисов "като мъж на честта и генерал" да се изяснят за военната ни авиация в eфира на bTV.

В генералската свада се намеси и бившият началник на генщаба и настоящ депутат от АБВ ген. Михо Михов, който каза, че кандидатът на БСП за президент ген. Румен Радев изпълнява "инструкции", които са твърде партийни.

"Приветствам участието на военните във властта, защото те могат да воюват не само с оръжие и техника, но и с думи. Не приветствам тази площадна ораторска проява, защото площадните оратори никога не са били добри войници", продължи още той. За да се изравнят силите, имаше включване на още един генерал и член на изпълнителното бюро на БСП - Бриго Аспарухов.

"Ако Бойко Борисов не се кандидатира за президент сега, след пет години – я камилата, я камиларя Както върви държавата ни, след пет години не виждам шанс нито за него, нито за ГЕРБ", каза той. "Така че, ако Бойко е мъж, да излезе в изборите за президент", хвърли поредната ръкавица Аспарухов. Изобщо много генерал, много нещо изпълзя покрай тези президентски избори. А сме още в началото на предизборната надпревара.

Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


7 коментара
 • 1
  bramasole avatar :-|
  bramasole

  Кандидатът за президент на БСП Румен Радев трябва вече да забрави, че в тв ефир ще "се изяснява" само и единствено за военната ни авиация. Би следвало по-малко да демонстрира самочувствие, а повече да се учи - за да не повтори гафа на кандидат-президента на Либертарианската партия в САЩ с Алепо, примерно. Доколкото не съм му фен, представянето му не ме касае, но все пак ще наблюдаваме кампания за президентски избори на държавата, а не за избор на селски кмет.

 • 2
  dobivelkov avatar :-|
  Велков

  Дали ще чуем генерал Събев по някои въпроси?

 • 3
  dobivelkov avatar :-|
  Велков

  А генерал Атанасов не е ли изпълзял? Гледам за другите сте написали, че изпълзели.
  Явно журналистическата етика е на ниво...

 • 4
  dobivelkov avatar :-P
  Велков

  А Димо Гяуров какво рече тия дни?

  Верно много генерали...
  А ако знаете полковниците колко са, направо ще настръхнете под мишниците...

 • 5
  petkata1 avatar :-|
  petkata1

  Ако имахме истински генерали, сега щяхме да имаме истинска армия.

 • 6
  ddo43435975 avatar :-|
  ddo43435975

  За едно нещо ген.Радев е на 100% прав: сегашният министър на отбраната не става за абсолютно нищо, направо пародия! Срам за БА!

 • 7
  minuvach avatar :-|
  Минувач

  Аз насочих минитър Николай Ненчев към Полша, че може да ремонтира двигателите на нашите изтребители. Това сензационно призна по време на първата си пресконференция, след като напусна командния пост във ВВС, ген. Румен Радев. Той обаче уточни, че нямал предвид този ремонт изцяло да бъде поет от полската страна, а само частично и за да бъде разрушен монопола на руската страна.
  Радев обаче бе категоричен, че ако във военната ни авиация станат инциденти отговорността ще е изцяло негова, независимо, че вече е напуснал редиците на армията.
  "Ако ще и марсианец да стана, аз съм се подписвал, аз нося отговорност и аз ще се изправям пред прокуратурата", обяви той.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал