Лекторите на "Банките и бизнесът 2016": Марвин Рамке

Регионален директор на "ЕОС груп"

Регионалният директор на колекторската компания "ЕОС груп" Марвин Рамке ще се включи в годишната конференция "Банките и бизнесът", която ще се проведе на 24 ноември в София. Пред участниците в нея експертът ще говори за пазара на необслужваните кредити и ще даде своята прогноза за това дали ще има раздвижване след приключилия преглед на активите в банковата система. Като мениджър, фокусиран върху сделките с портфейли от необслужвани вземания в региона, Рамке има поглед върху този сегмент в 14 държави от Източна Европа, сред които и България. "ЕОС Матрикс" е една от най-активните в изкупуване на лоши дългове на местния пазар и стои зад най-голямата сделка досега от януари тази година, при която беше изкупен портфейл на Пощенска банка за 143.6 млн. евро.

Марвин Рамке има магистърска степен по икономика и бакалавърска по търговия. Присъединява се към "ЕОС груп" през 2007 г., а преди това е работил шест години години за "Отто груп", където последно заема позицията на директор финанси и бизнес икономика.

Конференцията "Банките и бизнесът" се организира за четвърта поредна година от "Капитал" като среща, на която най-значимите фактори на икономическия растеж очертават проблемите и възможните решения. Събитието ще бъде първото след банковите стрес тестове, на което експерти от бранша ще представят стратегиите си в кредитирането. Тема на дискусия ще бъде тенденцията при лихвите за бизнеса, които през тази година достигнаха рекордно ниско равнище.

Повече за програмата и лекторите можете да научите на capital.bg/banks.

Още от Капитал