Имената на седмицата

В рубриката на "Капитал Daily" събираме информацията за управленските промени и новини за лидерите на бизнеса в България и по света от изминалите дни

Новите мениджъри

Съоснователят на "Телерик" и на "Телерик академия" Васил Терзиев влиза в борда на американския доставчик на частни хостинг услуги в облака MacStadium. Терзиев основава софтуерната компания "Телерик" заедно със Светозар Георгиев, Бойко Яръмов и Христо Косев през 2002 г. и е неин бивш главен изпълнителен директор, а след придобиването й от американската Progress през 2014 г. става главен директор "Иновации". В началото на 2017 г. съоснователите на "Телерик" напуснаха Progress и поеха ръководството на "Академията на Телерик" като независима организация.
Доц. д-р Наталия Футекова е новият член на управителния съвет на Българската асоциация по информационни технологии. Научните й интереси са в областта на развитието на ERP системите и останалите бизнес софтуерни решения, управлението на бизнеса и внедряването на информационни системи. Тя е член на журито на класацията "Новатори в образованието", както и ментор в преакселератора на Start It Smart, където помага на млади предприемачи да развиват и осъществят своите идеи чрез лични менторски срещи, съвети, стратегически партньорства, предоставяне на ключови ресурси и други. През 2015 г. основава ERP Academy – иновативен проект на фирми от ERP бранша в България, които обединяват усилия с цел да направят висшето образование по-близко до реалните нужди на бизнеса, а бъдещите кадри максимално подготвени за пазара на труда в сферата на бизнес мениджмънта и ИТ.

Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове