Accedia е най-добрият работодател в технологичния сектор

Компанията оглавява класацията на ICT Media и JobTiger за 2017 г.

Победителите за 2017 г.
Победителите за 2017 г.    ©  Joi Ito (flickr)
Победителите за 2017 г.
Победителите за 2017 г.    ©  Joi Ito (flickr)

Технологичната компания Accedia е тазгодишният победител в конкурса "ТОП ИКТ Работодател". Инициативата се провежда за шеста поредна година от ICT Media и JobTiger. Носителите на наградите, които бяха връчени на 10 октомври, се определят на базата на попълнени въпросници от страна на служителите в компаниите, които участват. Методологията и проучването са дело на специализираната в одит в областта на човешките ресурси компания Audit Advice Associates (AAA).

В тазгодишното издание на проучването участие са взели 28 компании, като въпросниците за удовлетвореността и ангажираността са били попълнени от 2393 техни служители. В самата класация пък са участвали 22 дружества, съобщават организаторите.

Победителят за 2017 г. Accedia се завръща на върха, където беше и през 2015 г., след като миналата година отстъпи челната позиция на компанията за IT аутсорсинг TDS Services. Accedia се занимава с консултации, разработване на софтуер по поръчка и комплексни IT решения както за малки и средни предприятия, така и за големи корпорации. В тазгодишното издание на надпреварата дружеството печели и първото място в категорията "Развой на софтуер".

Втората позиция за 2017 г. се поделя между TINQIN и Questers. TINQIN е специализирана в предоставяне на застрахователни софтуерни решения, като предлага пълен цикъл от услуги по разработка от бизнес анализи, софтуерен дизайн и прототипиране до развой, осигуряване и тестване на качеството, следпроектно осигуряване и поддръжка. Дружеството беше на второ място в генералната класация и през 2016 г., а в конкурса за 2017 г. е победител и в категорията "ИТ услуги".

Другото класирано на второ място дружество - Questers, създава и интегрира ИТ екипи за своите клиенти. Компанията е основана във Великобритания, но основният й развоен ресурс е съсредоточен в България, като има и център с IT специалисти и в Румъния. В тазгодишното издание на инициативата "ТОП ИКТ Работодател" Questers заема и челната позиция в категорията "Аутсорсинг на ИТ услуги".

На трето място в общата класация на проекта застава едно от най-големите софтуерни дружества в страната - "САП лабс - България".

Освен общото подреждане организаторите на конкурса отличават и компании в четири подкатегории – "Развой на софтуер", "ИТ услуги", "Аутсорсинг на ИТ услуги" и "Малки компании до 60 служители". Победител за 2017 г. в категорията "Малки компании до 60 служители" е софтуерната онлайн компания OrangeDot. Дружеството предоставя авангардни софтуерни разработки и консултации в областта на уеб технологиите, като работи за клиенти от автомобилната индустрия, здравеопазването, транспорта и е-търговията.

Още от Капитал