Смяна на върха в Deutsche Bank

Главният изпълнителен директор Джон Краян беше отстранен предсрочно, а на негово място застава Кристиан Зевинг, който отговаряше за банкирането на дребно

Джон Краян (вляво) и Кристиан Зевинг
Джон Краян (вляво) и Кристиан Зевинг    ©  REUTERS/Kyodo
Джон Краян (вляво) и Кристиан Зевинг
Джон Краян (вляво) и Кристиан Зевинг    ©  REUTERS/Kyodo

Само две седмици след като увери 98-хилядния персонал на Deutsche Bank, че е "напълно ангажиран" с това да остане на поста си и че между него и борда на директорите няма "различия в мненията", мениджърът на водещата германска търговска банка Джон Краян напуска институцията. Британският главен изпълнителен директор беше освободен предсрочно от борда в неделя вечерта, като за негов наследник беше избран един от досегашните вицепрезиденти на банката – Кристиан Зевинг, който досега отговаряше за банкирането на дребно в групата.

Отстраняването на Краян по-малко от три години след началото на петгодишния му мандат вероятно ще струва на Deutsche Bank 7 млн. евро, отбелязва Financial Times. По думите на председателя на борда Паул Ахлайтнер смяната на върха е била необходима, тъй като банката се нуждае от "нова изпълнителна динамика" в управлението си.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Още от Капитал

Шоу и бизнес

Шоу и бизнес