Строител на капитализма: арх. Димитър Ахрянов

Само ден след като се закле като кмет на Пловдив, Здравко Димитров назначи главен архитект на града без конкурс. И то с доста спорна репутация. Арх. Димитър Ахрянов - неуспял бивш кандидат за поста в Града под тепетата и досегашен главен архитект на Карлово ще бъде директно телепортиран в Пловдив на същата длъжност. Той бе представен заедно с другите членове на екипа на Здравко Димитров във вторник. Назначението предизвика изненада в регионалното представителство на Камарата на архитектите, които са научили от медиите за решението.

Според местни медии арх. Ахрянов е автор на проекта за изграждането на хотел на мястото на един от емблематичните за града тютюневи складове - на ул. "Одрин" 8. Складът беше полусрутен за осъществяването на проекта, а пълното му унищожаване беше спряно след жива верига от гражданите. Именно неговият подпис стоял под проекта за ПУП-а, довел до скандала.

Според trafficnews.bg, освен че архитектът е проектирал редица църкви в Пловдив и региона, самият той е член на най-висшия орган на Пловдивската митрополия – Епархийския съвет, в чийто състав влизат две светски лица. Явно оттук идва твърдението, че се ползвал с доверието на скандалния пловдивски владика дядо Николай.

Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


4 коментара
 • 1
  evpetra avatar :-|
  evpetra

  Пловдивчани май нямаха избор. Славчо Атанасов също от ГЕРБ, макар и формално издигнат от ВМРО. Каназирева в крайна сметка се оказа най-обикновена кариеристка.

 • Николай Василев Николов

  Много слаба журналистика показвате.Това че той е подписал и изготвил градоустройствения план какво означава или внушението което искате да направите е по-важно от истината и реалната обстановка.А защо не разследвахте живата верига водена от една комунистическа номенклатура г-жа Калинкова и която индиректно доведе до смъртта на бившия главен архитект Румен Русев вечна му памет безспорен специалист в работата си.Това че е назначен без конкурс допустимо ли е от закона, вие проверихте ли или това за вас няма значение важното е да спазим технологията на г-н Гьобелс за да внушим поръчаната ни лъжа.Вие не се интересувате за същността на работата на главния архитект и на човека арх. Ахрянов а на опаковката, как е назначен, с какви хартии се е сдобил като документи, кой се е подписал, т.е. не дали ще свърши работа, а дали формално всичко му е наред.
  Защо се поддавате на натиск господа журналисти, а не си свършите работата професионално?

  В крайна сметка искам да ви уведомя, че съм хетеросексуален, скромен християнин, белокож българин и не съм "ТРОЛ"

 • 3
  shisho91 avatar :-|
  shisho91

  До коментар [#2] от "Николай Василев Николов":
  .... като ти гледам другите коментари, си платен зашумител

 • 4
  strikt avatar :-?
  Николай Василев Николов

  До коментар [#3] от "shisho91":

  Защо аз съм се подписал с името си и съм поставил снимката си, а вас май нещо ви притеснява


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал