Строител на капитализма: Виолета Комитова

   ©  Георги Кожухаров
   ©  Георги Кожухаров

Арх. Виолета Комитова не за първи път е част от служебен кабинет. Тя беше зам.-министър на регионалното развитие в служебното правителство на Огнян Герджиков през 2017 г. Но тогава името й се запомни само с няколкото критики срещу програмата за саниране.

Сега обаче като титуляр на поста Комитова е почти постоянно в новинарския поток. Досега изявите й бяха свързани с разкриването на злоупотребите с инхаус поръчките за държавното "Автомагистрали", неработещата тол, проблемите ремонти на пътища и т.н.

Тази седмица обаче изненада с нови кадрови промени. Първо изненадващо уволни назначения от нея преди два месец шеф на Агенция "Пътна инфраструктура" Апостол Минчев, а след това се разбра, че е назначила бившия военен министър от кабинета "Станишев" Николай Цонев в ръководството на държавния ВиК холдинг.

За Минчев бе обяснено, че причината е издадена от него заповед за спиране на строежи, за които няма осигурени пари - нещо напълно логично и изтъквано като проблем в предните дни от самата Комитова. За втория - обяснение нямаше.

Още от Капитал