Строител на капитализма: Стефан Янев

   ©  ВЕЛКО АНГЕЛОВ
   ©  ВЕЛКО АНГЕЛОВ

Служебният премиер Стефан Янев успешно ръководи правителството, което изкара 4 месеца от назначаването му от президента Румен Радев през май. Наред с ревизията, която направиха негови министри на предните управляващи от ГЕРБ, кабинетът му внесе и прокара актуализация на бюджета, с което вдигнаха минималната пенсия.

Той не се замеси в нито един скандал, удържа трезво и аргументирано на атаките на политиците от ГЕРБ и ДПС, без да бъде натрапчив, подкрепяше министрите си и доказа, че да бъдеш министър-председател не означава да се занимаваш с всичко в държавата.

Точно обратното, Янев делегира права на министрите си и само когато се налагаше, заставаше зад гърба на хората си. Стефан Янев трезво артикулира проблемите със Северна Македония и без да критикува приетата преди време резолюцията на парламента към съседката ни, даде знак, че България трябва да впрегне достатъчно ресурс, за да обясни позицията си на другите.

Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


3 коментара
 • 1
  scuby avatar :-(
  scuby

  Аз сега не мога да разбера кое е успешното на правителството ръководено от Янев? Справяне с ваксинацията, ковид кризатаа, справяне с мигрантския натиск, спирането и забавянето на инфраструктурните проекти, помощ на бизнеса ли, плана за развитие ли направиха и придвижиха в европейските институции? Кажете кое! Лакардии и глупости от типа "разграждане модела на ГЕРБ" и "изчегъртване" минават само пред полезните идиоти, а и не е това работа на служебен кабинет. Те дори едно преброяване на населението ще се види, че не могат да организират и ръководят успешно. В момента ще изхарчиха и ще изхарчат 500 милиона за изборите, 300 милиона теглят нов заем, горивата и електроенергията са рекордно скъпи и само за август имат 250 милиона приходи от акциз, бизнеса плати данъците си след юни заради пандемията и отложеното плащане. Къде са тези пари и какво ще се направи с тях?? Ще отидат за пенсии, временно да се намали недоволството на определени обществени групи и да се подсигури втори мандат на Радев. А след това???

 • 2
  selofia avatar :-P
  Селофия

  Всъщност се съмнявам. че господ от една нищо и никаква кал.. ви е направил не само задна част...

 • 3
  luckyngoriko avatar :-|
  Lachezar Nikolov

  До коментар [#] от "":

  Трол


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал