Строител на капитализма: Алберт Попов

Скиорът, който влезе в топ 10 на слалома на олимпиадата, се представя най-добре досега от българския отбор на игрите в Пекин

Алберт Попов се класира на престижното девето място в слалома на олимпийските игри в Пекин. Българският скиор направи два добри манша и завърши със секунда зад победителя Клеман Ноел от Франция. Представянето на Попов е най-доброто за българския ски спорт от шестите места на Петър Попангелов в Лейк Плесид 1980 и Сараево 1984 г. Класирането му е и най-доброто за България дотук на олимпиадата.

Попов се предстви много добре и в гигантския слалом, където завърши на 17-о място. При дебюта си на игрите в Пьонгчанг преди четири години той не успя да завърши. Преди заминаването си за Пекин Попов заяви, че е уверен във възможностите си. Той е за четвърти сезон в най-високото ниво на алпийските ски. След края на състезанието Попов заяви, че е със смесени чувства, защото е можел да бъде още по-бърз. "Радвам се от постижението въпреки всичко, защото на този равен терен се оказа, че мога да бъда наравно бърз с останалите." Той смята, че е надскочил възможностите си в гигантския слалом.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал