Строител на капитализма: Борислав Михайлов

Борислав Михайлов    ©  Велко Ангелов

"Слабата игра и логичният завършек на двата мача срещу отборите на Перу и ГФР, неубедителното представяне и в третия мач срещу отбора на Мароко отново разкриха недъзите във футбола, които се повтарят години наред." Това е част от статията в "Работническо дело" "Докога ще се търпят недъзите в българския футбол" от 70-те години на миналия век.

Историята се връща като бумеранг - президентът на БФС Борислав Михайлов и ръководството на организацията се възмутиха от... поведението на националния отбор в мача с Грузия, за който отговарят. От футболния съюз определиха загубата с 2:5 в Разград за "катастрофална", но отново не смятат да поемат отговорност, макар че българският футбол не спира да дълбае дъното. Нещо повече - в разпространено съобщение се казва: "Въпреки подмладяването на състава в последната година и половина и въпреки осигурените предпоставки за успех резултатите и играта не отговориха на очакванията не само на ръководството на Българския футболен съюз, но и на цяла България."

В опит да прикрие управленската си немощ БФС по лична инициатива на президента Борислав Михайлов сформира Обществен съвет, в който ще влязат "заслужили футболни деятели и експерти като Валентин Михов, Христо Порточанов, Антон Попов и др., които ще бъдат поканени с цел подпомагане дейността на президента и Изпълнителния комитет". Това е смешно.

1 коментар
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  ss avatar :-P
  SS
  • + 1

  Боби ...турбото ...

  Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал