Строител на капитализма: Рене Хаас, главен изпълнителен директор на Arm

Рене Хаас    ©  Reuters
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Главният изпълнителен директор на производителя на чипове Arm Рене Хаас ще е доста зает през следващите седмици. В момента мениджъри и консултанти на британския гигант обикалят света, за да убедят потенциални инвеститори да участват в планираното за септември първично публично предлагане на компанията. Очакванията са листването да е най-голямото през тази година, след като Arm постави оценка 52 млрд. долара на цялата компания в проспекта си за инвеститорите.

Собственик на производителя е фондът SoftBank Group, който след листването ще продължи да държи около 90%. Очакванията са в IPO-то да участват тех гиганти като Apple, Google, Samsung и Nvidia. Последната се опита да купи Arm преди време, но сделката се провали, след като регулатори в цял свят обявиха, че няма да я одобрят. Arm беше публична до 2016 г., когато SoftBank я купи за 32 млрд. долара и я свали от борсата.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар