Трябва ли да се страхуваме от финансовия регулатор

Тромавите процедури и регулации отказват компаниите да излизат на борсата, а вече публичните са подложени на натиск

Служителите на КФН са се затворили в лъскавата си сграда, в която посещенията на поднадзорни лица са свързани единствено със съставянето на актове.
Служителите на КФН са се затворили в лъскавата си сграда, в която посещенията на поднадзорни лица са свързани единствено със съставянето на актове.    ©  Надежда Чипева
Служителите на КФН са се затворили в лъскавата си сграда, в която посещенията на поднадзорни лица са свързани единствено със съставянето на актове.
Служителите на КФН са се затворили в лъскавата си сграда, в която посещенията на поднадзорни лица са свързани единствено със съставянето на актове.    ©  Надежда Чипева
Даниела Пеева е експерт с над 15 години професионален стаж в областта на капиталовите пазари.

Комисията за финансов надзор е институцията, която трябва да съдейства с юридически, административни и информационни средства за поддържане на стабилност и прозрачност на небанковата финансова система в България, както и да защитава интересите на инвеститорите.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


9 коментара
 • 1
  unbiased avatar :-|
  unbiased

  Радвам се че има хора, които изразяват гражданската си позиция въпреки че има голяма вероятност да си навлекат гнева на силния на деня. Мисля че основният проблем на регулатора е че рибата се вмирисва откъм главата

  Публикувано през m.capital.bg

 • 2
  msc avatar :-(
  msc

  Помислих си дали думата "комисионери" не е ползвана погрешно, но тънката нишка преплетена в публикувания материал може би подсказва истинската същност на въпросната комисия.

 • 3
  p3n3ff avatar :-|
  p3n3ff

  Даже е пропуснат факта, че определени компании получават много либерално четене на регламентите за търгови предложения, факта, че за едни има коментари на методите на оценка, а за други няма, че позволихме да се допускат проспекти на дружества с отрицателен собствен капитал или на изкуствено дишане, а се спират или излишно много се бавят такива на печеливши и растящи, които може и да влязат в новините и в чужбина и да докарат някой чужд лев инвестиции. Но и без тези неща, добре описана ситуация, поздравления на авторката.

 • 4
  firstcmt avatar :-|
  firstcmt

  Поздравления на авторката за смелото мнение и позиция!

 • 5
  lil_alex avatar :-|
  lil_alex

  Кристалната ми топка казва, че все още никой не се е сетил какъв Див Запад може да настане, ако се сдобием с някакъв еквивалент на лесно набиране на капитали, в стил OTC Markets и Pink Sheet Stocks.

  Когато се сетят, наистина ще стане интересно.

 • 6
  teodeo avatar :-|
  teodeo

  Да, думата "комисионери" казва почти всичко... Аз бих добавил "неграмотни" и "вредни"... но пък комисионерите са обикновено такива. Браво за силната статия!

 • 7
  daliznam avatar :-|
  daliznam

  Браво на Даниела Пеева, казало е много точно нещата за т.нар. "регулатор"...само че голата истина е още далеч по-лоша. Още по-лошото е, че оня хасковски мавър, какъвто е гаден нарцис ще вземе да и спретне едно съдебно дело, може и няколко. Всички които се осмеляват да кажат истината за подлогата Стоенчо и тъпата подкупна комисия, веднага биват атакувани по всички начини - политически, административно, съдебно и всякак...

 • 8
  parishilton avatar :-(
  Paris Hilton

  КФН от всякъде смърди, както цялото ни държавно управление!!!

 • 9
  expostoyanen avatar :-|
  expostoyanen

  Мога да добавя, че мнението е доста меко за това, което се случва спрямо участниците на пазара. Вредното влияние е във всяка от сферите и това се вижда вече дори от хора извън сферите под регулация - клиентите на поднадзорните. Уви, написаното в медии като Капитал и Сега се чете от управляващите, като вземат съответните мерки за да замитат следите и да размиват излагациите си. Какво да говорим, това е органът (м.род , ед.число), който позволи листване на ЦСКА и Енергони (защо ли? -)- дружеството, без дейност и капитализация по-голяма от БТК, но какво пък минаха 250 млн. през борсата в няколко сделки и нито органът, нито дансуващите се ангажираха, защо ли?


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал