Мнения Daily: Национализация на детеродния капитал или свободна инициатива?

София прайд

Мнения Daily: Национализация на детеродния капитал или свободна инициатива?

И още: Гей прайд ви разваля "Семейството и морала" - сори, ама вие сте пълни балъци!; Кузов в ДПС е срамно, а обща фирма на Доган с Румен Вълка не е ли срамно?

5235 прочитания

София прайд

© Велко Ангелов


Дилема

Национализация на детеродния капитал или свободна инициатива?

От фейсбук профила на Даниел Смилов

Другари,

По настояване на първичните партийни организации продължавам рубриката "Съображения на редовия член".

Днес ще споделя некои мисли по повод една нашумяла, конкурентна на нашата идеология – джендърството. Според нея детеродните способности и прикачените към тях атрибути са индивидуалнo притежание и е лично решение кой какво да прави с тях. Намирам подобни възгледи за буржоазно-упадъчни и приветствам усилията на др. Корнелия Нинова за обобществяване на детеродния капитал. Национализацията тук трябва да е пълна и безкомпромисна!

От древни времена детеродните способности са били собственост не на отделната личност, а на семейството, племето и рода. В модерния свят с такива се сдобиват и по-големи групи като класата и нацията. Класова борба без хора не става, другари – Маркс изрично е настоявал пролетариатът да се стреми към мнозинство и усилено да се размножава. А то размножаването е ясно как става. За нацията важи същото!

Др. Сталин е бил само наполовина прав, като е казал: "Няма човек, няма проблем!" Вярно, един проблем изчезва с човека, но се появява друг – демографски. Защото, ако няма човеци, няма да има материал дори и за една прилична чистка, ако ми позволите да се пошегувам по толкова сериозна тема.

Затова с детеродните способности и прикачените към тях атрибути трябва да разполага групата и колективът и да не се оставят на прищевките на индивида! Трябва да има твърда регулация за това кой, кога и с кого може да ги използва – както и с какъв резултат. Другарите от ДС трупаха подробна информация за детеродните навици на населението – сега без такъв апарат регулацията ще е по-трудна. Но пък фейсбук може да помогне в това отношение.

Упадъчни буржоазни философи като Джон Стюарт Мил са твърдели, че ако някой не вреди другиму, трябва да бъде оставен сам да си взема решенията. Но като се хаби детероден капитал, всички страдат, другари! Затова сантименталност по този въпрос не бива да се допуска.

Ще ви призная обаче, че аз не успях съвсем с елиминирането на сантименталността и в събота се включих в гей прайда. С това се отклоних съществено от партийната линия, за което си правя самокритика. Исках обаче да видя с очите си как с подобни индивидуалистични мероприятия залинява детеродният капитал на нацията.

Да ви кажа обаче, че впечатленията ми се разминаха с очакванията. Вместо застаряваща и изчезваща общност, попаднах сред изключително млади и вирилни хора. Тоест по това, което се виждаше, нищо детеродно не им беше залиняло.

Та тук идва и моят въпрос, другари. Ние вече веднъж национализирахме средствата за производство и това не се оказа добра идея. Сега да обобществим и средствата за възпроизводство ли искаме? Ами ако се окаже, че частната собственост и свободната инициатива са по ефективни и при детеродните способности, както се оказаха по-ефективни в стопанството? Нали сега твърдим, че сме за пазарна икономика, а не за централизирано планиране?

Да не излезе пак, че заставаме на грешната страна на историята и вървим към централно, национално регулирано възпроизводство на човешки капитал, когато светът отива в друга посока?--------------

Лицемерие & промити мозъци

Гей прайд ви разваля "Семейството и морала" - еми сори, ама вие сте пълни балъци!

От коментар на певицата Рут Колева в профила й във фейсбук

Нямате проблем децата ви да ядат junk и да са сред най-затлъстяващите подрастващи в Европа, нямате проблем да им пускате 14-годишната Сузанита престъпно гола в клиповете си, нямате проблем, че жени умират в България от домашно насилие, че всяка трета жена е бита... Само гей прайд ви разваля морала!

Върховното лицемерие!

Нямате проблем децата ви да ядат junk и да са сред най-затлъстяващите подрастващи в Европа, нямате проблем да им пускате 14-годишната Сузанита, която е престъпно гола в клиповете си (по за*ник, с извинение), да им позволявате да слушат Тита и Гери Никол, които пеят как си "пръскат дисплея и панела" (с чист пролесбийски контекст според мен) и как "чертаят" (кокаин), защото "са ученички". Всичко това с примес морал 0 и простотия 100.

Нямате проблем, че жени умират в България от домашно насилие, нямате проблем, че всяка трета жена е бита в България, че насилието в училище е повече от всякога. НО... НО някакви знамена с дъги, балони и музика ви побъркаха!

Гей прайд ви разваля "Семейството и морала", еми сори, ама вие сте ПЪЛНИ БАЛЪЦИ. Промити мозъци от проруските медии и пропаганда, която ви убеди, че "джендърите" прецакаха държавата и гейовете са виновни, че заплатите са 400 лв., пенсионерите умират от глад, а здравната, правосъдната и образователната система в държавата ни са сред най-лошите в света. Толкова ли сте глупави наистина? Ако искате и ония 6 милиарда от КТБ да ги пишем на прайда, а? Нали, че е изгодното зло... трагедия.

-------------------

Мерило

Кузов в ДПС е срамно, а обща фирма на Доган с Румен Вълка не е ли срамно?

От "Из делниците на един луд" (4-8 юни) на д-р Тони Филипов

Бареков и качествената журналистика са като вода и шарлан, никога няма да се смесят.

Бареков подготвял телевизионно предаване. "Моята цел, вика, е да покажа лицето на истинската и качествена журналистика и публицистика в България, което в последните години беше забравено."

Лъжеш, майна, лъжеш, като профилна снимка във фейсбук лъжеш. Ти направи на гъз българската журналистика и няма как сега да показваш лицето ѝ. Ти и качествената журналистика сте като вода и шарлан, никога няма да се смесите.

Помните ли, братя, когато съвсем наскоро ви говорих за вредата от специалност "Българска филология"? И ако Малария Велева я е завършила задочно, този артикул я е учил редовно.

Пък друг герой на нашето време не можа да се порадва на членството си в ДПС, изритаха го набързо, че край него го отнесоха и районният и общинският лидер на партията. "ДПС, разправяше Кузов, е либерална партия и затова избрах да стана неин член." Дето викат в едно шоу, да е либерална, да е либерална, колко да е либерална?! Май не чак толкова, че да преглътне осъден педофил.

Имайки пред очи някои литературни образци, например Казандзакис, не мисля, че традицията им повелява чак пък такава нетърпимост. Как почваше "Христос отново разпнат"? Седи агата на Ликовриси на чардака, пуши си чибука и пие ракия. От лявата му страна седи красиво закръглено турче, което току му пали чибука и му пълни чашата. И агата възхвалява бога: "Голям майстор е Аллах, голям майстор, мераклия. Сече му акълът! Как му е хрумнало, да речем, да направи ракията и Юсуфчо?!"

Както и да е. Кузов в ДПС е срамно, но дето почетният председател ага Доган е направил обща фирма с Румен Вълка, не е срамно?


Благодарим ви, че четете Капитал!

Вие използвате поверителен режим на интернет браузъра си. За да прочетете статията, трябва да влезете в профила си.

Влезте в профила си

Всеки потребител може да чете до 5 статии месечно без да има абонамент за Капитал.

Вижте абонаментните планове
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


4 коментара
 • 1
  tie_interceptor avatar :-(
  tie_interceptor

  Шегата на Смилов си е много сериозна...

  Когато някой смята, че с нищо не е длъжен на обществото и се вълнува само от собствените желания, не би трябвало да очаква нищо добро от това общество.
  Пропагандирайки, че всеки трябва на първо място да поставя собствените си интереси, това нанася и вреда на обществото...
  Когато вредиш на някого, логично е да очакваш съпротива.

  На Рут Колева бих казал, не само че ме притеснява, че децата ми са обградени от силно рекламирана, овкусена и вредна храна, от изпростели чалгари и манипулативни медии, но и се опитвам да ги предпазвам и ограничавам, колкото мога...
  Тезата, че понеже сме заобиколени от пороци, не трябва да се възмущаваме от нищо е или невероятно идиотска, или силно манипулативна. Не познавам Рут Колева, за да мога да преценя. Но ѝ завиждам на самочувствието.

  Това, че някой не бил основната причина за разпада на държавността, морала, образованието и здравеопазването, не го прави невинен...

 • 2
  drakon avatar :-|
  Vassil Stoychev

  Г-ца Колева ще ме прощава... За прайдаджиите само тояга, по възможност неокастрена. За боклуците от БХК тоягите двойно...
  И ако зависи от мен утре свалям споменатите певачки от екран...

 • 3
  drilldo avatar :-|
  Георги Георгиев

  "Да не излезе пак, че заставаме на грешната страна на историята"

  Историята ясно върви към популярност на партии, които няма да клякат пред всяка либерална приумица тип "социален пол". Италия ще повлече крак.

  Агресивното маргинализиране на консервативната част от обществото ще отприщи мощно противодействие. Виждате само неговото начало.

 • 4
  fyb1439887506471923 avatar :-|

  До коментар [#2] от "Vassil Stoychev":

  Господине Вие май вървите към "светли" тоталитарни "бъднини" а? Тояга за тоз, тояга за ония, сваляне от екран и то веднага. Никога не забравяйте, че репресивните методи, които предлагате винаги могат да бъдат обърнати срещу Вас.
  А и още нещо момчетата и момичетата от БХК поне го правят културно и законно, не просташки и махленски, като Вас.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал