Новият брой:
Образованието: Лунната мисия на България

Продажбата на правосъдие е неприемлива

Решението по делото "Кантарев срещу БНБ" дава ориентир по един от важните въпроси на българското правосъдие – съдебните такси

Бюлетин Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Станислав Костов е доцент по право на ЕС в катедра "Европеистика" и в Юридическия факултет на СУ. Специализирал е в Маастрихт, Холандия, и в Международния център по правата на човека. През 2011 г. защитава докторска дисертация на тема "Актовете на Съда на Европейския съюз и техните правни последици". Адвокат е от Софийската адвокатска колегия. През периода 2009–2010 г. е член на управителния съвет на Френско-българската търговска камара. От 2012 г. е член на Научнометодическия център към Висшия адвокатски съвет. От 2015 г. е член на редакционната колегия на списание "Европейски правен преглед" – първото и единствено досега специализирано списание, посветено на правото на ЕС. От 2016 г. е член на управителния съвет на фондация "Български адвокати за правата на човека".

На 4 октомври 2018 г. Съдът на ЕС (СЕС) постанови дълго чаканото у нас решение по делото на вложителя Николай Кантарев срещу БНБ. То е образувано във връзка с иск за обезщетяване на вреди, причинени от невъзможността вложителят да използва своя депозит в КТБ до гарантирания размер в сроковете, предвидени в правото на ЕС.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал