Професия: Графичен дизайнер

За професията разказва Силвия Бехар, собственик на Behart Studio

   ©  Цветелина Белутова
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Креативността и оригиналността са в основата на професията графичен дизайнер. Те са задължително, но недостатъчно условие за упражняване на дейността. Необходими са също знания и специфични умения - за съчетаването на цветове и форми, за дизайн на мобилни приложения, принт и уеб реклама, за различните видове шрифтове и лога, за работа с различни програми за векторна и растерна обработка, шрифтове и анимация.

За да бъде в постоянен творчески растеж, графичният дизайнер трябва непрестанно да черпи идеи и попива от абсолютно всичко, което го заобикаля - от хората, от средата му, от преживяванията, от живота като цяло. Необходими са търпение за многочасова среща с компютъра, умения за общуване с различни клиенти, дисциплина за спазване на указани срокове, желание за постоянно развитие и надграждане на постигнатото. Доброто заплащане, възможността за работа от разстояние и общуването с творчески личности от цял свят добавят още плюсове към привлекателността на професията.

Визитка

Силвия Бехар работи като графичен дизайнер повече от 15 години. Завършила е "Графичен дизайн" и "Пространствено проектиране" в Нов български университет. Създава визии за печатни издания, книги, опаковки и събития. Страстта й е корпоративната идентичност. Работи по социални и образователни проекти, свързани с хора със специални нужди и деца. Занимава се активно с керамика, импро театър и обожава да кара сърф.

Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар