Global Executive MBA на WU Executive Academy се изкачва до 32-ро място в света в класацията на Financial Times

Проф. Барбара Щьотингер, декан на WU Executive Academy

Класацията на Financial Times за Executive MBA програми е една от най-престижните МВА класации в света. В тазгодишното й издание програмата Global Executive MBA (GEMBA) на WU Executive Academy се изкачва с цели 16 места, достигайки 32-ро място в света (11-о в ЕС и 2-ро в Германия/Австрия/Швейцария).

"Тазгодишният резултат е огромен успех, защото получихме най-добрата оценка, давана ни някога, и за трета поредна година сме в топ 50 МВА програми в света. Това потвърждава вярата ни, че усилията ни от последните години са добре инвестирани. Настоящите и завършилите студенти могат да бъдат уверени, че GEMBA заедно с другите програми на WU Executive Academy осигуряват отлична кариерна среда, която им позволява да растат в личностен и в професионален план", казва Барбара Щьотингер, декан на WU Executive Academy.

Класацията се базира на 16 категории, които оценяват качеството на програмите и възможностите за кариерно развитие на студентите. GEMBA постига топ резултати в най-важните категории за завършилите: средната заплата се е увеличила с 15% спрямо миналата година до 207 хил. долара, а ръстът в заплатата (спрямо преди завършване на МВА) се е удвоил до 64%. В категорията "Професионален опит" GEМВА заема 7-мо място в света, задминавайки програмите на HEC Paris и IESE Business School, а в категория "Международен опит" се класира преди програмите на INSEAD и CEIBS.