Как Тракийският университет настига най-добрите световни практики във ветеринарната медицина

Към висшето учебно заведение вече работи първата Университетска ветеринарна болница в България и на Балканите

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Материалът е част от специалното издание от поредицата "Капитал Градове", посветено на Стара Загора и Хасково. То излезе в печатен вариант в края на април 2021 г.

Тракийски университет

Историята на Ветеринарномедицинския факултет (ВМФ) и ветеринарната медицина у нас могат да се проследят почти 100 години назад - от времето на Ветеринарния факултет към Софийския университет, създаден по инициатива на първите български ветеринарни лекари, завършили в европейски висши учебни заведения. Днес Тракийският университет (създаден през 1995 г.) е в топ 7 по рейтинговата класация на университетите в България. Университетът е в процедура за получаване на европейска акредитация за ВМФ. В него се обучават над 8200 студенти от България и света в 72 бакалавърски специалности и магистърски програми. Университетът провежда повече от 70 докторски процедури.

Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.