🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Програмист е моя татко, какъв да стана аз?

Представяме ви някои от приложенията, разработени, за да насочат младите хора към бъдещото им призвание

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Стихчетата за професиите на мама и тате се рецитират в детската градина. Хлапетата от малки умуват какви ще станат, но когато дойдат матурите, изборът често все още не е направен и не е лек. Още повече че дигиталният свят бързо прекроява идеите за кариера - едни професии изчезват, други се трансформират, трети се раждат във виртуалното пространство.

Как тийнейджърът да направи своя самостоятелен и осъзнат избор на образование и професия? Съветниците му са много - родители, учители, приятели, връстници, консултанти, медии. Мобилният телефон напоследък служи и като компас за кариерно ориентиране.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.