Традиционното МВА обучение през призмата на дигитализацията и иновациите

Виртуална класна стая, откъсване от традиционното бизнес образование и рязък завой към човешкия фактор и индивидуалния потенциал са само част от нещата, които бяха интегрирани в МВА образованието

Shutterstock    ©  Shutterstock
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Темата накратко
  • Здравната криза подтикна МВА центровете към драстична промяна.
  • МВА обучението обръща поглед към иновациите, които са ключът към устойчивото развитие и един по-добър свят.
  • Много професионалисти са изправени пред дилема дали да се насочат към МВА, дали времето и усилията си струват.

Master Business Administration (МВА) е интересен феномен. От една страна, титлата MBA е марка, която понякога е по-силна от институцията или бизнес училището, които я предоставят. Това образование носи вкуса на успех, висок доход и бизнес кариера. Определено може да се каже, че преди известно време обучението беше задължително за ръководните длъжности. Сега обаче нещата се промениха и еволюираха - доста от компаниите създадоха вътрешни канали за обучение и издигане на свои собствени таланти, които да преминат през цялата стълбица, стигайки до върха. Така днес много професионалисти са изправени пред дилема дали да се насочат към МВА, дали времето и усилията си струват, позволява ли бизнес пейзажът подходящи условия за подобни специалисти.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.