Професия: Спортен мениджър и социален предприемач

За професията разказва Виктор Кирков, управител на "Спортс мениджмънт България"

Виктор Кирков
Виктор Кирков
Виктор Кирков    ©  Георги Кожухаров
Виктор Кирков    ©  Георги Кожухаров
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Кога отново България ще играе на световно първенство по футбол? Този въпрос често изплува в обществото, а за любителите на спорта носи болезнен отговор. Всъщност България всяка година играе на световни първенства по футбол, но за бездомни. И постига добри резултати. Те обаче не са най-важното, тъй като акцентът пада върху стремежа за социална промяна.

Това е основната задача пред човека, който съчетава професиите социален предприемач и спортен мениджър.

И двете професии изискват специфични умения, като в България има огромна необходимост от кадри. Във време, в което спортът все повече се превръща в бизнес, спортните организации имат нужда от подготвени хора, които да управляват дейността им съобразно съвременните изисквания, ако искат да имат успехи. На пазара конкуренцията е малка, тъй като има фирми, които обаче предлагат отделни услуги, но не и пълноценно управление.

Ролята на социалния предприемач е по-малко позната, но също има необходимост от кадри. Задачата на тези специалисти е да работят за решаването на обществено значими проблеми.

Визитка

Виктор Кирков е управител на "Спортс мениджмънт България". От две десетилетия е свързан професионално със спорта. Работил е като спортен журналист в "Дневник", а след това по покана на Валентин Михов се насочва към Българската професионална футболна лига. В последните години Кирков развива своята компания "Спортс мениджмънт България", а най-известният "продукт" на работата му е "Отбор на надеждата" - националният отбор по футбол за бездомни.

Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар