Търсени професии в новите условия на работа

Основният въпрос е какви ще бъдат дългосрочните последици за пазара на труда след края на кризата с коронавируса и кои кадри ще се търсят най-много

Shutterstock    ©  Shutterstock
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Здравна криза, икономически сътресения, сривове на пазарите по целия свят, прогнози за глобална рецесия, бързи изменения и нововъведения в корпоративния свят, стотици ограничения и забрани. Определено 2020 г. изненада света в много аспекти. Защото едва ли е имало държава или организация, която да е била подготвена за подобна пандемия. И така вече от няколко месеца насам всички сме принудени да привикваме към епидемичната обстановка. В новите условия на работа в тези нови времена ще оцелеят компаниите, който по-бързо и лесно се адаптират към средата и бързите промени. Политиките и процедурите за действия в подобни кризисни ситуации задават обща рамка, но конкретните мерки са твърде специфични за всеки случай.

Но сега всички хора се интересуват от бъдещето на пазара на труда след пандемията от новия коронавирус. Всички видяхме огромните опашки, които се извиха пред бюрата по труда не само в България, а и по целия свят. В краткосрочен план пандемията постави в риск 59 млн. работни места, или 26% от всички работни места в Европа. Омекотяването на удара в тази област беше и все още е сред основните цели на правителствата в овладяването на разразилата се криза. Именно в тази посока са и най-често обсъжданите мерки.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар