Агенцията по вписванията въвежда строг режим за обслужване на гише

В салоните ще се допускат толкова хора, колкото гишета има, а останалите ще изчакват навън на разстояние минимум 1 метър

Бюлетин Легал Компас Легал Компас

Научавайте най-важното от правния свят и съдебната система всяка седмица на мейла си

Агенцията по вписванията съобщи, че с оглед епидемиологичната обстановка в страната от понеделник, 16 март, въвежда "строг режим" на обслужване на клиентите си на гише, с цел да не допуска струпване на хора в офисите. Агенцията призова гражданите да използват електронните й услуги, включително да използват електронен подпис или сертификат, за да подават декларациите онлайн.

В съобщението се припомня, че наближава крайният срок за подаване на декларации по чл. 38, ал.9, т.2 от Закона за счетоводството - от предприятия, които не са осъществявали дейност през годината и не подават годишен финансов отчет и отчет за дейността, а вместо това декларират еднократно този факт през първия отчетен период. Според статистика от минали години през последните десет дни от този период - от 20 до 31 март, подаващите декларации на гише достигат до 5000 души дневно. В този контекст се апелира към всички да използват електронен подпис или сертификат, издаден от агенцията, за да подадат нужните документи онлайн и така да се избягнат струпвания на хора.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове