Онлайн обученията и Директивата за авторското право в цифровия пазар

Защо новите условия в контекста на кризата налагат ускорено транспониране на директивата в българското законодателство

Бюлетин Легал Компас Легал Компас

Научавайте най-важното от правния свят и съдебната система всяка седмица на мейла си

За авторите

Емилиян Арнаудов е партньор и управляващ съдружник в адвокатско дружество "Попов, Арнаудов и партньори", работи в сферата на корпоративното и търговското право.

Цветелина Холиянова е експерт в направление "Търговско право и регулации" в адвокатско дружество "Попов, Арнаудов и партньори", специализира в областта на авторското право и регулация на рекламата.

Учениците в България започнаха дистанционното си обучение на 16 март т.г. - три дни след обявяването на извънредното положение в страната. Образователната ни система извърши една истинска реформа - българското училище и класните стаи преминаха изцяло в онлайн форма на обучение. Моментът, в който училища и университети преминаха на обучение в електронна среда, настъпи много рязко и бързо, като преподавателите трябваше да реорганизират цялата си система на работа, без да има зададени ясни рамки за това. От 14 май т.г. България няма да бъде в извънредно положение, но съгласно мерките учебната година няма да се удължава, а ще приключи неприсъствено, отново в електронна среда.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове