Съдът потвърди: Няма престъпление при продажбата на "Каолин"

Наказателното производство срещу Иво Прокопиев и другите двама членове на съвета на директорите на "Алфа финанс холдинг" АД е окончателно прекратено поради липса на престъпление

Няма престъпление при продажбата на контролния пакет акции от "Каолин" на фондовата борса от "Алфа финанс холдинг" АД през 2012 г. Това следва от определението на Софийския апелативен съд на 26 март т.г., с което окончателно бе потвърдено прекратяването на наказателното производство срещу бизнесмена и съиздател на "Капитал" и "Дневник" Иво Прокопиев поради липса на извършено престъпление. Окончателно е прекратено и производството срещу другите двама членове на съвета на директорите на "Алфа финанс холдинг" АД Константин Ненов и Иван Ненков.

Това става ясно от прессъобщение на "Алфа финанс холдинг" АД, разпространено днес, в което се казва, че досъдебното производство многократно е "използвано като повод за натиск, чрез показни акции и негативни медийни кампании срещу Иво Прокопиев, основател и съиздател на "Икономедиа" АД - фирмата, издател на независимите издания "Капитал" и Дневник".


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се