Законопроект в полза на колекторите вместо гаранции за правата на потребителите

Как под лозунга за защита на потребителите се подготвя мащабно подаряване на бизнес на колекторските компании

Законопроект в полза на колекторите вместо гаранции за правата на потребителите
Законопроект в полза на колекторите вместо гаранции за правата на потребителите
   ©  Юлия Лазарова
   ©  Юлия Лазарова
Бюлетин Легал Компас Легал Компас

Научавайте най-важното от правния свят и съдебната система всяка седмица на мейла си

Адвокат Галин Попов е основател и главен управляващ съдружник на дружество "Попов, Арнаудов и партньори". Ръководи редица проекти в областта на законодателството, преструктуриране на работните процеси в институции и компании; сравнително-правни проекти, изследващи добри практики в европейски страни по темите на изпълнителното производство, административното обслужване и придобиването на юридическа правоспособност.

Адвокат Десислава Цветкова работи в сферата на съдебното събиране на вземания от 2009 г. Заместник управляващ съдружник.

Адвокат Владислав Божиков работи в областта на съдебното събиране на просрочени банкови кредити и вземания на финансови институции от 2011 г.

В началото на юни Мая Манолова, предостави на управляващите изготвен от нея и екипа й проект за изменение и допълнение на Закона за защита на потребителите, чиято цел е да се поставят правила и ограничения в работата на колекторските компании и да се даде категорична защита на човешките права и достойнството на потребителите. Манолова призова премиера и народните представители да го внесат в Народното събрание. В действителност обаче т.нар. "законопроект за колекторите", узаконява дейността им, такава, каквато е в момента, вместо да създава реални гаранции за добросъвестна работа в областта на събирането на вземания.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.

Все още няма коментари
Нов коментар