Непозволени оръжия

В темата на този брой на "Капитал" говорим за две кризи, които по чудо не са икономически. Едната е боклучената - обявена от премиера Станишев, другата - на демократичните ценности, които управляващите БСП и ДПС подложиха на тройна атака през седмицата.

В рамките на няколко дни властта показа, че е готова да посрещне изборите с далеч по-сериозен арсенал от някакви си там платформи и обещания. Двете партии заплашиха, че ще удвоят бариерата за достъп на коалиции до коалиции в 12 без 5 (което не е далеч от това да запишат, че формации, чиито лидери са стъпвали на "Раковска" 134, няма смисъл да ходят на избори). Дори промяната да се окаже "фалшивка", пусната с някакви неясни предизборни цели, сдружаването на правителството с медийната група на бившата шефка на тотото Ирена Кръстева съвсем не е шега, а официален факт. Да му мислят всички, които оттук нататък посмеят да противоречат, така както направи министър Николай Василев точно преди да бъде погнат от ДАНС и развят от вестниците на въпросната група.

Последните занимания на кабинета "Станишев" силно контрастират с това, което всъщност трябва да прави едно правителство, изправено пред икономическа криза - да си спомним за нея все пак. Защо, вместо три пъти да разглеждат сделката си с Ирена Кръстева, министрите не успяват да обсъдят дали България няма нужда от споразумение с Международния валутен фонд? Или пък вместо да вдигат предизборни бариери, управляващите не се фокусират най-накрая да свалят бариерите пред бизнеса.

Защото играта отдавна не е на политики. Тя, както казва политологът Румяна Коларова, е за прехвърлянето на старите корупционни мрежи независимо от изборния резултат.

Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


16 коментара
 • 1
  boby1945 avatar :-P
  boby1945

  Брава, прави сте от редакцията, много сте прави трябва да се мисли, някой трябва да мислят поне седем пъти да мислят преди да режат, щото после "Ох боли" в условията на "ограничена демокрация" ще се получи за някои!!!
  ----------------
  А за кризата не се кахърете, верно от Америка ни я нахендриха, но няма как ще я приемеме и ще се справим някак си! Да беше от Русия, лесно ама...???
  Не може да плюем главният си съюзник нали??? Още повече добре загорял (според Силвио, а той разбира от светски неща), сбъднал мечтите на маса борци за права от последните 200 години!
  Не е прилично, пък и съюзникът има и бази у нас, които носят милиони на работещите в тях българи!!
  Ще си траем, няма как!!!

 • 2
  Avatar :-|
  дрън

  Всико, което отблъсква от гласуване, работи за другарите.

  А отблъсква всичко, което не пита хората какво искат, ами им пласира все нещо "друго" - "дясно", "ляво", "зелено", "пембено", "пожарникарско", "царско", "патриотарско" - все ментета и другарски мекерата.

  Вместо да казвате на хорат какво "искат", питайте ги бе, патриоти.

 • 3
  Avatar :-|
  ...

  За съжаление все повече се съмнявам че ще се размине без кръв и палежи.

  Тъжното е че хората вече не вярват на никои политици и няма да стане някой просто да яхне протеста и с това да го направлява в изгодни нему и съответно относително безопасни граници.

 • 4
  Avatar :-(
  абв

  От САЩ или не безспорен факт е , че когато комунистите са на власт винаги България изпада в икономическа криза и после всички ние им сърбаме попарата...

 • 6
  flasha avatar :-|
  Flasha

  Всъщност промените са форма на емитация от ДС/държавна сигурност/ под образа на различни партии като: СДС, БСП, ДПС и др. ,някои от тях даже ги приеха в ЕНП ?! Влязоха и Европейския Парламент но истината за тези хора е че те нямат родина,приятели,партия ,тяхната кауза са парите. Паралела с МАФИЯТА е правилен ,това десни ,леви ,комунисти, седесари е за простолюдието да бъде заблудено максимално ....Дано европейците пресекат пътя на тази опасна "метастаза" иначе ще имат серизно проблеми на всякакво ниво-сигурност,финанси и навсякъде докъдето те се допрат.

  TAKE CARE . . .


 • 7
  Avatar :-|
  hoti64

  Ал.Македонски,бе казъл ,,Мога да превзема всяка крепост с едно муле натоварено със злато''Това днес е световна Банка МВФОНД и др.подобни институции!От там проистича всичко.

 • 8
  Avatar :-|
  Изборчо

  Не е важно, кой как ще се представи в изборите. Важно е кой обработва резултатите. Ръководството на "Информационно обслъжване" АД създаде подходяща атмосфераза "обработка" - всички неподчиняващи се на партийните (на БСП, НДСВ и ДПС) повели са изгонени. Разни стари чанти, кухи лейки и "леви" елементи си развяват байрака и наказват всяка инициатива. Във фирмата останаха само послушните и изпълнителни протежета, които са готови (при необходимост) да изпълнят поставената им задача.
  Бог да пази България...

 • 9
  Avatar :-P
  айсайдер До Капитал

  Плачи бате Иво,плачи.....
  -------------------------------------------------
  Двете партии заплашиха, че ще удвоят бариерата за достъп на коалиции до коалиции в 12 без 5 (което не е далеч от това да запишат, че формации, чиито лидери са стъпвали на "Раковска" 134, няма смисъл да ходят на избори)
  ---------------------------------------------------------------
  бе какво става,уж маргиналната Атака ще вземе в пъти повече от цялото обединено вече "дясно"???Що се отнася до това че нищо за 20 години не се е променило-ами и да и не...Середастите и седерастките журналисти все още се болят основно с комунисти и за друго и не помислят,то и акълът,ще им стигне ли????

 • 10
  Avatar :-|
  СССР

  айсайдер - ясно е че си комуняга. Но след всички свинщини които направи батко ви Сергей - с изфабрикуваната "криза с боклука" точно когато боклука беше изчистен, с 8 процентната бариера (вдигната с подкрепата на другарите-кадесари - Атака, ДПС, провокаторчето Яне) - 5 минути преди изборите, с опита да се елиминира СДС сьс сьдебнмо постановление - всичко тези камьни ше паднат вьрху главата на този, който ги хвьрля. Защото хората не са слепи. И виждат как големите боклуци правят политика от боклука. И ако не гласуваме за синята коалиция - от Европейския сьюз скоро ще се окажем в Съветския.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

КапиталНО

КапиталНО