За границите на търпимостта

МВР и убийството в Перник

   ©  Георги Кожухаров
   ©  Георги Кожухаров

Случаят с убийството на 17-годишната Мирослава от Перник продължава да бъде основна тема за голяма част от медиите. След толкова много говорене обаче въпросите стават повече, а мъглата около случая се сгъстява.

Противоречията между отделните изказвания на висши кадри на МВР вече са очевадни, а представената от тях картина противоречи на елементарната логика.

След като психолозите на МВР обрисуваха застрелялия се съучастник в убийството като садист, оказа се, че той е бил воден без белезници. След като е бил придружаван от спецполицаи, оказа се, че той е успял необезпокояван да стигне до пистолет и да стреля.

Отвъд самото разследване въпросите също са тежки. Как точно работи МВР, спазва ли законовите процедури, каква част от енергията отива за пропаганда? Защото няколко дни след съобщението за открития труп на Мирослава представители на МВР не спират с медийните си изяви и всяко следващо тяхно появяване е все по-скандално и все повече оплита случая.

Впрочем част от тези изказвания трябваше вече да са довели до оставки и този въпрос дори не подлежи на обсъждане. Това не се случи след предишните гафове на МВР, на които Цветанов също не даде адекватни обяснения (побоят на невинни в Кърджали, обвинените за смъртта на новородено лекари от Горна Оряховица, убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина и пр.). След последния скандал обаче търпимостта към всичко това е абсолютно необяснима.

Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


11 коментара
 • Навуходоносор

  Няма търпимост, просто всичко в БГ се случва бавно. Издевателствата над българския народ станаха прекалено много, ще има ответна реакция !

 • 2
  kardinalat avatar :-?
  kardinalat

  До коментар [#1] от "Искрен": Прав си. Дори и те незнаят какво ще им се случи.

 • 3
  pavla avatar :-|
  ПАВЛА

  Аман от претъркулили се от ляво - към дясно.
  До коментар [#2] от "kardinalat":
  И, да , не знаят, но ги чака, скоро...

 • 4
  borabora54 avatar :-P
  borabora54

  Човек, Агата Кристи и Конан Дойл да прочете, (да не говорим за други...) пак ще отбира повече от полицейска работа и ще прави по-смислени изказвания от хубавците на снимката (и подчинените им). В краен случай може, поне да изгледа един сезон на Корейшо... Ето, докъде се стига когато не се четат книги!

 • 5
  agrotuz avatar :-|
  тимирут'

  До коментар [#1] от "Искрен":

  Трябва да има, но дали ще има? Прекалено много народ с волско търпение се е народил... И страх, страх е обхванал хората, не смеят да си вдигнат главата. Готови са да се откажат от свободата си, само и само да не загубят правото да ги огрява слънцето на ГЕРБ-овското обгрижване.

 • 6
  agrotuz avatar :-|
  тимирут'

  Какво да му коментираме на случая?! Отчайваща некадърност и некомпетентност. От първия ден почнаха с дивотиите - работели неспирно, но работата се измерва с ефективността. После нещо се случи с единия заподозрян, което е истинско безобразие. Накрая едни извинения заваляха...
  Случаят не трябва да се оставя да заглъхне, за да имаме надежда един ден да имаме полиция. Иначе затлъстели милиционери ще продължат да ни правят на маймуни, а "отгоре" ще хвърчат мъдри умозаключения - като тези за телешките пържолки.

 • 7
  danailov avatar :-|
  danailov

  Граници на търпимостта - много относително понятие, зависи от ситуацията и състоянието. А те са, че българинът в момента е доведен до степен на оцеляване и е принуден да прави компромиси дори когато е свързано с опазване на живота и здравето му. Идеални условия за безнаказаност на политици и закриляни от тях. Това е отговор, но не и оправдание, на поведението на полицията не само за този случай, с който обаче много малко хора биха се съгласили.

 • 8
  plap avatar :-|
  plap

  Цецо да прави дует с Веселин Маринов, може там да има по-голям успех.

 • 9
  rosko1306 avatar :-|
  rosko1306

  "...След последния скандал обаче търпимостта към всичко това е абсолютно необяснима."
  Къде я видяхте тази търпимост, не разбрах! Напротив, няма я и все по-малко ще я има.... Лошото е, че няма лидер, който да поведе хората. Вижте форумите, 90% от пишещите са втрещени, дори хора, доскоро вярвали на Слънчевата телешка пържолка са разочаровани....
  Но няма лидер...
  Помня, че в един друг форум спорех със съфорумци относно протестите за горивата. И се оказах прав - излязохме първата седмица - никой не каза какви са исканията, с какви мерки.... Говореха си някакви хора разни небивалици и всичко свърши. И сега е така. И тогава нямаше лидер, и сега пак. А хората са недоволни, но какво от това.....

 • 10
  anona avatar :-|
  anona

  Такъв лидер няма да се намери, никога.

  Защо ли?

  Защото всеки, притежаващ подходящите качества и опит, отдавна ги е приложил в по-изгодно поприще от това "да поведе народа", който при първи повод ще го оплюе така или иначе.

  Така че и да цъфне някой отнякъде, ще гледа собствените си интереси, докато язди популизма на макс, просто тук друго не минава. Не че това не е приемливо, обаче междувременно народът си настоява за кръстоска между Ботев, Левски и Стамболов, пък ако може да е спортистче, а и малко синя кръв да има - баш!

  Иска лидери народът, пък като му ги спуснат отгоре - недоволства и почва да си пали колите. Няма угодия, ей... :D


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал