Познат сценарий

Проверката в телевизията на "Булсатком"

Медийна атака, показно влизане на полиция в компания и после изчезване на собственика от бизнеса или поне изпадане в пълна изолация. В наближаващия край на мандата на ГЕРБ аудиторията вече се е нагледала на такива показни полицейски и данъчни акции.

Случката звучи като описание на минало събитие - например атака в офис на "Софарма" или последващо изтегляне на собственика й от медийния бизнес. Или пък влизане в "Литекс" и отдръпване на Гриша Ганчев. Списъкът е дълъг, а схемата - еднаква. В сряда в редиците на шумно проверяваните влезе и друг - каналът ТВ+, който е свързан с икономическата група на "Булсатком". А името на оператора е свръхактуално от края на миналата година, когато развали празника на най-голямата телевизия bTV.

Наслагването на събитията може и да изглежда конспиративно, но сходните истории за показни акции срещу компании някак си трудно могат да бъдат извадени от подозренията, че зад атаките винаги има и друга причина.

Длъжни сме да подчертаем - прокуратурата и полицията естествено имат право да проверяват и трябва да го правят. Проблем има, когато моментите за нахлуване се подбират тенденциозно - случват се точно когато бизнесът на проверявания е обект и на друг интерес. Защо например ТВ+ не е проверявана преди години?

Често след шумната полицейска атака дори не следва нищо. Компанията дълго стои в неведение дали има нарушение, а имиджът й е пострадал завинаги. С държавно разпореждане.

Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


22 коментара
 • 1
  simval avatar :-|
  simval

  Шекспир, драматург - Укротяване на опърничевата, комедия.
  Бойко Борисов, пожарникар - Опитомяване на непокорните, трагедията на българската икономика.

 • 2
  manu_chao avatar :-|
  manu_chao

  Възход и падение на герберастията...

 • 3
  kardinalat avatar :-?
  kardinalat

  Благодаря на гърците,че усраха картината и на г-жа Меркел че налага протестанската етика на Севера наюжните географски ширини.

  скоро подобни изпълнения ще струват бая скъпичко на държавния бюджет,а държавните изпълнители на подобни 'ювелирни' акции ще понаучат углавното законодателство на страните от БЕНЕЛЮКС.

  Един от професорите в Хайделбер казваше: КОЛЕГИ,ПРАВОСЪДИЕТО Е СКЪПО УДОВОЛСТВИЕ!

 • 4
  beriya avatar :-|
  beriya

  До коментар [#3] от "kardinalat":

  Колега все още сме по- близо до Русия отколкото до Европа, па макар и да сме в ЕС, т.е. това което си написал е добро пожелание, но вероятно дотолкова.

 • 5
  kardinalat avatar :-P
  kardinalat

  До коментар [#4] от "beriya": Реалност е :-) И макар скоростта да е бавна е НЕМУМОЛИМА.

  От лична практика научих колко е полезен Съдът на ЕО в Люксембург и колко главоболия може да получат служители от държавната администрация при неспазване на решенията му :-)

  А най хубавото е,че с усилване на интеграцията областтите на конторл в Люксембург се увеличават и от страна с 3-ти степенна съдебна система се превръщаме в 4-ри степенна :-)

  За сведение - тази година ще има правната рамка на европейската прокуратура и ако засега е с ограничени рамки на усвояване на съюзните фондове и трансграничната престъпност, то при преминаване към единна данъчна основа ще попадне и данъчната сфера :-)

 • tzubi

  "Акцията на МВР в ТВ+ можете да гледате на Voyo.bg една седмица преди ефир." Цитат от Инетернет

 • 7
  vihru6ka_03 avatar :-|
  Maria Getova

  Все пак, да не забравяме и за другия грандиозен скандал - дюнигейт. Дали пък тази показна акция не е заради Цецо кумецо? Не бих се изненадала.

 • 8
  kofko avatar :-|
  kofko

  Нарочат ли те, няма мърдане!

 • 9
  jeklin avatar :-|
  Жаклин

  О боже , Софарма е станала жертва на някакви лоши хора , които са пратили проверката просто така !!! Защо не спрете да се излагате ??? Как може да замесвате компанията , която източи милиони левове от националната здравна каса и да представяте същата компания като жертва .

 • 10
  simeonov_ avatar :-?
  simeonov_

  Как проверка в телевизията на Булсатком,те нали отричат да имат нещо общо с нея? Защото ако наистина ТВ+ е на Булсатком то те се плачат за проверка,защото е забранено разпространител да притежава телевизия и те много добре знаят това! И не намесвайте тук Донев и Любо Пъпката,срещу които отдавна се водят дела защото измамиха Христо Грозев и един германец си присвоиха техните дялов е Труд и 24 часа,това няма нищо общо!


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

КапиталНО

КапиталНО

За магистралите и хората

За магистралите и хората