Наглостта на БСП и ДПС продължава

В следващия епизод ще видите

   ©  Красимир Юскеселиев
   ©  Красимир Юскеселиев
След провала на мисията "Пеевски шеф на ДАНС" новата задача на ДПС и БСП е да направят всичко възможно Пеевски да остане народен представител.

Ако изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС е сред най-наглите събития на прехода, то това, което застаналите с тялото си зад него депутати от БСП и ДПС са намислили за следващата седмица, по никакъв начин не му отстъпва. И като безочие, и като брутално незачитане на законите. След провала на мисията "Пеевски шеф на ДАНС" новата им задача предвид създалата се ситуация е да направят всичко възможно синът на бившата шефка на тотото да остане народен представител

Това може да стане само по един-единствен начин - като се наруши конституцията. ДПС и БСП ще се опитат не да гласуват оставка на Пеевски, а да отменят решението на Народното събрание. Въпреки че на всеки юрист е ясно, че то е от категорията на неотменяемите. Ако беше обратното, то депутатите щяха да имат възможност да отменят всяко едно назначение на парламента, случило се някога.

Тезата на БСП и ДПС ще бъде, че Пеевски всъщност не е бил встъпил длъжност, защото не е подписал акта за встъпване в длъжност. Нищо, че всички видяха как той срича клетвата си, веднага след това беше приет "на съвещание" от услужливия главен прокурор Сотир Цацаров, а после сам обясни какво е намерил в празния председателския кабинет и как е посрещнал подчинените си. Позицията на тези, които преди няколко седмици обещаваха да върнат законността, е толкова състоятелна, колкото и ако твърдяха, че той не е шеф на ДАНС, защото не се е запознал с плана за пожарна безопасност на агенцията. 

Явно е, че управляващите имат свой наръчник за законност и той не е конституцията. Явно е, че единствената сила, която ще ги движи, е тяхната наглост и зависимост от задкулисието. 

Още от Капитал

Капитализмът беше суспендиран

Капитализмът беше суспендиран