Конюнктурен съд

Конституционните съдии крият делото за Пеевски

Когато съдът стане предвидим, защото разпределението на интересите в него е прозрачно, за обществото вече не става дума за правосъдие.

Вече една седмица в Конституционния съд (КС) отлежава готовото решение по казуса с несъвместимостта на Делян Пеевски, който няколко дни беше хем депутат, хем председател на ДАНС. Близкото до БСП мнозинство в съвета обаче отказва насрочване на заседание по делото.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
13 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  glog avatar :-|
  glog
  • - 1
  • + 24

  Няма каментар – така пише над левия край на правоъгълника за коментари, макар да са минали около 40 часа от публикуването на статията. И това е естествено – нещата са толкова ясни, прости и логични, че няма нужда от никакви коментари.

  Нередност?
 • 2
  dartagnan avatar :-|
  dartagnan
  • + 24

  Точно конституционния съд, който трябва да бъде гарант за демокрацията, продаде държавата с грешни даже абсурдни тълкувания на текста на конституцията и служи на мафиотски интереси. Примери много, но те не са за коментар а за съд за престъплиние към държавата ! Както не деституира ДПС защото само вота бил етнически. Е да, чашата не е отровна, затова и отровата не е отрова. Целенасоченото подвеждане на общественото мнение, което допринася за упадъка на една държава е едно от най-големите престъпления в много правни системи !!!

  Нередност?
 • 3
  osudeni_dushi avatar :-|
  osudeni_dushi
  • + 23

  Ха, така! Да си дойдем на думата!
  За пореден път Конституционният съд на България доказва, че не служи на суверена си, народа, заради, който въобще съществува като институциия и в защита на правата му, а обслужва частни интереси! Тези съдии са срам и позор за цялата държава! Самото укриване на решение, така както беше тълкуването им за провеждане на нечестни избори и кампанията проведена срещу ГЕРБ, неспазване на Върховния закон и то точно от тези корумпирани магистрати е поредно доказателство, че тези съдии могат да се класифицират като некадърни и недостойни да заемат тези позиции!
  Хайде сега всички юристи, адвокати и правови организации и институции да се заемат с предложения и решения и да предоставят на харата какво слледва да се направи в подобен казус, след като най-висшата съдебна власт работи срещу народа си? Явно тази държава няма да работи онлай, а ще се управлява от свободните и незаети гражданско общество, защото некадърността и измамата са наказуеми, г-да магистрати! Това, че сте върховни съдии и неадекватните, зависими, некомпетентни тълкувания и решения напълно противоречат на принципите и задълженията , на отговорностите от позицията и властта, която ви е предоставена от суверена! След като не изпълнявате задълженията си съгласно принципите на Върховния съд и не прилагате очакваната от Вас компетентност, то вие нямате право да бъдете в този съд! Подайте си оставките веднага! Некадърно отношение към задълженията и измяна и неследване на принципите, справедливостта на решенията ви и подчиняването на различни партийни интереси е нарушаване правата суверена. Непрозрачност, умишлено укриване и търсене на пътища за измяна към народа са наказуеми!

  Нередност?
 • 4
  osudeni_dushi avatar :-|
  osudeni_dushi
  • + 12

  В най-обобщен вид ще направя изявление, защо не желая това правителство, а компетентните по точките институции е редно да си свършат работата и осъдят и накажат "убийствената политика", която се провежда от посочените "партии" спрямо народа и интересите на държавата:
  1. Ще започна от основата, че БСП и ДПС са антинационални партии и те нямат право да бъдат в парламента.
  2. БКП е осъдена партия, а БСП е последовател! Подмяната на името, не подменя нейните членове, политика и доказателство за това като се започне с припознаване от броя на конгресите, които следват БКП, лидерите й, политиката, и безброй други! БСП е БКП! Следователно БСП по прецедент трябва да бъде осъдена!
  3. БСП и ДПС обслужват малцинствени групи и бизнес групировки, картели. Водят политика на "игнориране интересите и правата на мнозинството".
  4. Води антинационална и антиевропейска политика. Опитите да се постави държавата в зависимост и за облагоделстване на чужди политики и удовлетворения на интересите - в това лице Русия и Турция. Поемането на ангажименти, сключване неблагоприятни за държавата договори, облагодетелстване на чужди икономики, обогатяването им за сметка на държавата и народа, създаване на блага в полза на чужди държави за сметка и не в интерес на народа и държавата. Въвеждането и задълбочаването на кризи, влошаване на кономическата стабилност или опитите да бъдат доведени и вследствие довеждане на страната до чужда зависимост и подчинение е противозаконна, осъдителна, наказуема и анинационална политика.
  5. Те са малцинство, което определя тяхната зависимост от друга антинационална и противозаконна "партия", зависимост в решаването на приоритетни въпроси на страната, зависимост в управлението им, пдчиняване на различни интереси от тези на мнозинството, от което произтича безотговорност, неадекватни за страната и народа решения, некомпетентност и липса на всеобхватност при разглеждането на проблемите и интересите, липса на управленчески умения и знания и признание! юристите и икономистите са експерти! Експертите по същество не са управленци и тяхното задължение и отговорност е да дават съвети, анализи в помощ на управлението, без да имат право да взимат решения! Те не могат да носят тази отговорност! За това и всички предложения и решения са некомпетентни и неадекватни!
  6.Търсенето и употребата на несъвършенствата /вратичките/ в законите е неетично, неморално поведение от страна на всички депутати! От тях се очаква да противодействат на това, а не да го практикуват, което отново доказва тяхните престъпни намерения смряма народа и нарушаване принципите и подбиване на устоите на държавата!

  6. Оказват натиск върху дейността и работата на всички институциите, което е противозаконно! Назначенията на приближени, протежета, шуробаджанаци, роднини и подмяна на къдърни и компетентни специалисти е противоречива практика в това, ако може да се каже" правителство, управление"
  7. Оказване на натиск върху изпълнителната, съдебната власт, прокуратурата и полицията е противозаконно действие от страна на "партийните организации"!
  8. Подмяната на вота в изборите, тяхното фалшифициране, манипулиране, подмяата на програмата ви и електората на държавата е измяна към нацията!
  Вие трябва да бъдете да съдени за измяна към държавата! Призовавам всички институции да се самосезират и предприемат мерки и решения, да противодействат на порчната практика водена от БСП И ДПС, да употребят правомощията си.
  Вие имат отговорността да служите на обществото и в интерес на държавата, а не на отделни "политически субекти и криминални субекти". Наред с това имате задълженията да спазвате институционалните принципи, цели, практики, правила и порядки и вдопълнение етичните и морални норми, които трябва да се следват. Във всеки друг и противен на мисията и целите на институцията случай, деянията не се оправдават и са наказуеми! Това също се нарича държавна измяна!
  9. Влошаване на икономическата стабилност, създаване на предпоставки за задълбочаване на политическата и икономическата криза, която беше удържана от ГЕРБ 4 години
  10. Липса на решения за осигуряване на обещаните и още несъздадени работни места. Безотговорно и неадекватно поведение по отношение намаляване на безработицата. Поддържането на социални групи не е икономически оправдано решение!
  11. Липса на развитие на средните и малки предприятия
  12 . Липса на развитие на производството и производителността
  13. Липса на развитие на отраслите и секторите в икономиката на държавата
  14. Злоупотребата със сектора на енергетика като предпоставка за създаване на антинационална зависимост, обогатяване и подхранване, създаване на повече блага за чужди кономики, удовлетворяване на частни, картелни и криминални субекти и интереси, както и личното обогатяване на политически фигури
  15. Липса на идеи, предложения и адекватни решения за всеобщо развитие на икономиката и повишаване на приходите на държавата и БВП
  11. Увеличение на разходите, раздуване на щатовете и размиване на държавните структури и институции, разхищение и нецелесъобразно разпределение на ресурсите и средствата са достатъчно доказателство за некомпетентност, првеждане на упадъчна, сриваща, противоречева , умишлена злонамерена към интересите на страната и нацията политикаи и достатъчно основание вие да бъдете уволнени, да си подадете оставката веднага и всички магистрати и институции да се сезират по отношение на порочната политика на това правителство за предателство и измяна към нацията!
  ВЕДНАГА! КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД ДА ОТМЕНИ НА СЕКУНДАТА ЛЕТНИЯ СИ ОТПУСК НА ОСНОВАНИЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ И РЕШАВАНЕ НА ВАЖНИ НАЦИОНАЛНИ ДЕЛА!
  Питам, ако действията и поведението, целите, практиките са в ущърб на народа и се олицетворява в образа на враг на нацията, водене и припознаване на политика на унищожение от страна от страна на правителство, изпълнителната власт, съдебната власт, прокуратура и отделните институции, всички тези които трябва да работят и служат на народа и нацията, кой тогава ще поеме отговорността и защитата на българският народ, държава, морал и етика, ценностите на нацията от собствената му политическа паплач? От кого да го очакваме закрила, помощ за справяне със ситуацията?

  Нередност?
 • 5
  osudeni_dushi avatar :-|
  osudeni_dushi
  • + 16

  ПИТАМ:
  ИМАЛИ НЯКОЙ, КОЙТО ДА ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТТА В ТАЗИ ДЪРЖАВА ЗА ВСИЧКИ ЗЛОНАМЕРЕНИ ДЕЯНИЯ НА БСП, ДПС И ПОРЧНО ПРАВИТЕЛСТВО?????????????????????????????????????????????????????

  Нередност?
 • 6
  osudeni_dushi avatar :-|
  osudeni_dushi
  • + 13

  ПИТАМ ОЩЕ КОМПЕТЕНТНИТЕ ЛИЦА /НЯМА ДА УПОТРЕБЯ ДУМАТА СЛУЖИТЕЛИ И МИНИСТРИ - ЗАЩОТО ПЪРВО ТРЯБВА ДА БЪДЕТЕ МОРАЛНО ПРИЗНАТИ ОТ НАРОДА ЗА ТАКИВА/ Г-ДОТО ПИСАНЧЕВ И ЙОВЧЕВ - КАКВА ИНФОРМАЦИЯ БЕ ПРЕДОСТАВЕНА И ИЗНЕСЕНА ОТ ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ В ЕДИНСТВЕНИЯ ДЕН КАТО ШЕФ НА ДАНС! ОТГОВОР ДО СЕГА НЕ Е ДАДЕН!
  ДЪЛЖИТЕ ОБЯСНЕНИЕ И ПРОЗРАЧНОСТ НА НАРОДА!
  ЗАПЛАШВА ЛИ ТО НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ?!

  Нередност?
 • 7
  osudeni_dushi avatar :-|
  osudeni_dushi
  • + 10

  ПИТАМ:
  ТРЯБВА ЛИ ЕДИН ДЕМОКРАТИЧЕН И СВОБОДЕН НАРОД , ЗА ДА ОПАЗИ ДЪРЖАВАТА СИ И НАЦИОНАЛНОСТТА СИ ДА СТИГНЕ ДО ПРИЛАГАНЕ НА НАЙ-ПЪРВИЧНИЯ МЕТОД ЗА ПОСТИГАНЕ НА СПРАВЕДЛИВОСТ И ПРАВОРАЗДАВАНЕ - ЛИНЧУВАНЕТО????
  ЦЯЛАТА ТАЗИ КОНЮКТУРНА ПАПЛАЧ ДА МИ ОТГОВОРЯТ!
  ЧАКАМ!!!

  Нередност?
 • 8
  osudeni_dushi avatar :-|
  osudeni_dushi
  • + 6

  ДА СПРЕМ С ТОВА!!!

  Нередност?
 • 9
  volrath avatar :-?
  volrath
  • + 9

  Интересно ми е хора като Цацаров, защо са толкова праволинейни? Хващай сега и почвай да ги съдиш наред, Волен, Йовчев и подобните изцепки, сочи ги с пръст. После си влезни спокойно на мажоритарен вот и стани политик. Както го правят в САЩ примерно.

  Как няма ЕДИН, дето да поиска да има негов паметник, след като си отиде от тоя свят? Да завещае нещо?

  Нередност?
 • 10
  osudeni_dushi avatar :-|
  osudeni_dushi
  • + 1
Нов коментар