Реформаторска качулка след дъжд

Обещаната опозиция на "старото" не издържа първия практически тест с рокадата във ФГВБ

Решението, от което в огромна степен ще зависи по-нататъшното развитие на случая с КТБ и последиците от него, е взето на "оперативно заседание", от което стенограми не се публикуват.
Решението, от което в огромна степен ще зависи по-нататъшното развитие на случая с КТБ и последиците от него, е взето на "оперативно заседание", от което стенограми не се публикуват.    ©  Надежда Чипева
Решението, от което в огромна степен ще зависи по-нататъшното развитие на случая с КТБ и последиците от него, е взето на "оперативно заседание", от което стенограми не се публикуват.
Решението, от което в огромна степен ще зависи по-нататъшното развитие на случая с КТБ и последиците от него, е взето на "оперативно заседание", от което стенограми не се публикуват.    ©  Надежда Чипева

"Конкуренцията е между старото - в лицето на ГЕРБ, което сме видели при управлението на политическата сила, която ни обещава още от същото. От другата страна стои много смела, амбициозна, нова реформаторска програма за дясно управление, много различно от това, което сме видели през последните години" - в това ни убеждаваше в края на август Радан Кънев, един от лидерите на петпартийния Реформаторски блок, който днес е част от властта в коалиция с ГЕРБ.

Ако от Реформаторския блок се очакваше да са гарант и вътрешна опозиция на "старото", за което Кънев говори, то реформаторите се провалиха още при първия практически тест. Начинът, по който в сряда правителството направи кадровата рокада във Фонда за гарантиране на влоговете в банките, повтаря всички важни характеристики на избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС миналата година, предизвикал масовия протест на гражданите и въвел модела "Кой" в политическата лексика на страната.


Благодарим Ви, че четете Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се
Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


29 коментара
 • 1
  m_todorov avatar :-|
  m_todorov

  Правилен избор направих като не гласувах за вас. А се колебаех до последно. Този път съм горд от себе си.

 • 2
  today avatar :-|
  today

  Скапана работа.

 • 3
  ivanko77 avatar :-|
  ivanko77

  Очаквайте още от старото и то с много по-големи крачки! Безпрецедентен пример за това е предложената нова програма транспорт, която за пореден път тегли една на севера и всички средства се насочват на юг и в София - метрото! Всичко старо не е забравено, но сега има и силен реваншизъм спрямо всичко, което се е опитало да надигне глава през тази една година, жалко, много жалко.

 • 4
  aoz41309847 avatar :-|
  aoz41309847

  За мое огромно съжаление, и аз гласувах за Р. Б. или както там ще се прекръстен, защото сегашното име не им подхожда.

 • 5
  izabell avatar :-|
  izabell

  Новият Управител на фонда за гарантирани вземания има добра характеристика,но ще трябва да се изслуша в НС и да оттстои назначението си.

 • 6
  rim avatar :-|
  Рим


  До коментар [#1] от "m_todorov": "Този път съм горд от себе си."  Браво! Горд юнак, с умен калпак...

 • 7
  rosiraycheva50._ avatar :-|
  Роси

  Аз не знам,след като преговаряха толкова дълго и се разбраха,че назначенията ще стават прозрачно и с конкурс,при всяко назначение ли реформаторите трябва да правят скандали,или Борисов трябва да спазва договорката.Не е ли тъпо за всяко нещо да обвиняваме реформаторите,А не постояч1нно да се напомня на Борисов,какво е обещал.

 • 8
  info111 avatar :-|
  info111

  До коментар [#4] от "aoz41309847":


  "За мое огромно съжаление, и аз гласувах за Р. Б. или както там ще се прекръстен, защото сегашното име не им подхожда.

  Не, не си, хитрушко такъв. Тези номера доста отдавна ВИ ги знаем тук.

 • 9
  antipa avatar :-|
  D-r D

  Реформаторите са разочарование за тези, които са им повярвали...

  Те се събраха - Кунева, Лукарски, Радан, земеделецът, младотурците, Рапунцел и цариста, - за да влязат в НС. И защото не го вярваха, пристанаха с готовност на ГЕРБ.

  Дали да следващи избори някой от тях ще събере гласове?
  Няма, затова жътвата им е сега...

 • 10
  fortunes avatar :-P
  fortunes

  "Няма данни "рефоматорските" министри в правителството да са напомнили на Борисов това, което обещаваха на избирателите - прозрачност, експертност и конкурсно начало."

  Няма, няма, щото псевдо-реформаторските министри само козируват на Вожда, рецитират "Бащице, наш" и се радват на Бай Тошовските му майтапи. Но няма и значение, защото "прозрачност, експертност и конкурсно начало" се изисква само от Лошите, а сега управляват Добрите. Добрите могат да си правят каквото си искат, защото те са Добрите и са Добри! Защото,

  "Когато добрите правят лоши неща, те не са лоши, защото се правят от добрите."

  Така че, няма какво да сумтите и да се оплаквате, защото "Вие си ги избрахте" Добрите и сега ще им ядете от Добрините...


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

А къде бляхте толкова време?

А къде бляхте толкова време?