А защо не направо Пеевски?

Номинацията на Ясен Тодоров за член на антикорупционен орган

Те наистина се гаврят с нас. Тази седмица Висшият съдебен съвет номинира председателя на етичната комисия Ясен Тодоров за член на Национален съвет по антикорупционни политики към МС. Органът, който управлява правосъдието в България и който през последните 25 години стана еманация на ретроградността и статуквото, избра за свой представител за борба с корупцията човек, който е олицетворение на всички съмнения за нечистъплътността в съдебната система.

Кариерата и действията на Ясен Тодоров показват най-лошата част от българското правосъдие. Той е завършил ковачницата на кадри по право - Академията на МВР, бил е следовател, който уж е разследвал корупцията в столичната митница в средата на 90-те, когато контрабандата в България достигна пикови размери в ръцете на мутрите и подкупните митничари, без, разбира се, да има нито един осъден митничар или контрабандист; като инспектор в Инспектората на ВСС е разследвал онези славни висши съдии, които излъгаха, че роднините им са малоимотни, и получиха земя край морето на минимални цени, и не видя никакво нарушение в това; лобира за депутата Делян Пеевски, че може да остане и следовател, докато работи в парламента...


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
19 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  evpetra avatar :-(
  evpetra
  • - 1
  • + 114

  "... или ни се подиграват съвсем открито. А може да са и трите - просто да ни се плезят в лицето, че нищо не можем да им направим."

  Не знам дали може да се добави нещо към тази констатация.

  Нередност?
 • 2
  gilermos avatar :-|
  gilermos
  • + 102

  Това е пълна свинщина! Факт! Обстоятелството, че не предизвиква гласно възмущение е втората свинщина, която не е просто по-малко тревожна, тя е истински тревожната! Толкова е унизително това, което понасяме, че изпитвам общочовешко неудобство

  Нередност?
 • 3
  tanas avatar :-P
  Танас
  • + 51

  Не съм върл фен на Дългия но сега е точното време за песента Му --> Нема такава Държава .

  http://vbox7.com/play:916750ad10

  Нередност?
 • 4
  inspektorstrezov avatar :-|
  Инспектор Стрезов
  • - 1
  • + 42

  Пиночет за тва племе!

  Нередност?
 • Чарли
  • + 39

  Ние не трябва дори за момент да допускаме, е тези хора не си вярват. А те си вярват (че са "добри") и още как.
  Та той и Прасчо беше готов да работи за "държавата и народа" абсолютно безкористно като шеф на ДАНС.

  И баце с тези хора "ще бори" корупцията. Голям майтап е!

  Нередност?
 • 6
  info111 avatar :-|
  info111
  • + 22

  Съгласявайки се напълно със статийката, аз само ще си позволя да направя една малка и несъществена корекция, ето тук:

  "Те наистина се гаврят с нас. Тази седмица Висшият съдебен съвет номинира председателя на етичната комисия Ясен Тодоров за член на Национален съвет по антикорупционни политики към МС. Органът, който управлява правосъдието в България и който през последните 25 години стана еманация на ретроградността и статуквото, избра за свой представител за борба с корупцията човек, който е олицетворение на ВСИЧКИ СЪМНЕНИЯ за нечистъплътността в съдебната система."

  Мисля, даже съм убеден за себе си, че при този вече са отпаднали всякакви съмнения!
  След всичките тези години, след всичко казано, направено и НЕНАПРАВЕНО от този ВСС и липсата не на етика, а и на след аот нея и някакъв здрав разум, то дори и да не му погледне човек физиономията, поведението и приказките е пределно ясно за какво става дума!

  Знаете ли обаче какво си миля аз?
  Да ви кажа какво ще отговори премиерът Бойко Борисов, ако го попитат какво мисли за тази номинация на Ясен Тодоров за член на Национален съвет по антикорупционни политики към МС?

  Борисов ще отговори: Ами какво му е на избора и на човека? ВСС и съдебната система са си независими, и след като са си го избрали НЕ ИМ СЕ МЕШАМ. (нищо, че при избора на Цацаров за главен прокурор нещо бе позабравил немешенето..., както и на Искров за председател на независимата БНБ...)
  Ние сме изпреварили Румъния в борбата с корупцията и всичко си е нормално в България, справяме се отлично и усвояваме европарите като шампиони!

  И ТОВА ТОЧНО Е ТРАГЕДИЯТА!
  Защото асентодоровци, сотирцацаровци, гоцета, делянпеевци, ахмеддогановци НЕ СА САМИ, ТЕ ИМАТ ПОДКРЕПАТА С ДЕЙСТВИЯТА И НАЙ-ВЕЧЕ БЕЗДЕЙСТВИЯТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ, ЗАЩОТО ТЕ ГИ ОБСЛУЖВАТ!

  И макар че подобни назначения наистина може да се разглеждат и като гавра, и те са си гавра с гражданите и българския народ, а и изобщо с идеята за правораздаване и правова държава, то аз не съм сигурен дали подобни стъпки не са всъщност знак за обреченост и тотална дезориентация на тези, които са заели кръгова отбрана да се заяитават вече не само от цяла България, но и от Европа, а и света. (е, с изключение на Москва)


  Поне вече става безпощадно и категорично ясно кой кой е в тази държава. Защото средно положение в този слуай, като на война, няма - или си против, или си с мафията!

  Нередност?
 • 7
  info111 avatar :-|
  info111
  • + 25

  До коментар [#5] от "Чарли [Армата-та] :-)":

  Тези "хора" вярват в това, което им се нареди или на онзи, който им покаже по-голяма пачка или по-голяма тояга. Ако ги съблечеш от уредените им привилегии и скъпи дрехи и охрани ще видиш пред себе си жалки съяества...
  Затънали са до шия в далавери и грозни зависимости и знаят, че обратен път нямат! Те са продукт на негативната селекция на мафията, която няма нужда от кадърни, мислещи, спсобни, умни и родолюбиви хора на високи позиции, а от негодници, егоисти и некадърни кариеристи, от алчни идиоти и безскрупулни педали, които да изяълняват точно онова, което им се нареди, а през останалото веме да се правят на велики и недостъпни, или на идиоти - когато ги усетят хората.
  Забележете, че тези като говорят една вярна и уместна приказка не казват.

  Сравнете дори и изказа на госпожа Маковей например - ясен, разбираем, точно по зададения й въпрос, аргументиран, и сравнете жалките наукоподобни и правоподобни гърчения и лакардии и манкирането на този, Цацаров и останалите от прокуратурата и ВСС!

  Нередност?
 • 8
  info111 avatar :-|
  info111
  • + 16

  До коментар [#5] от "Чарли [Армата-та] :-)":


  "Та той и Прасчо беше готов да работи за "държавата и народа" абсолютно безкористно като шеф на ДАНС. "

  Прасчо не смао беше готов да се жертва "за полза роду у Догану", но и напъваше да стане шеф на ДАНС, защото нещо не можаха да се разберат как да разделят откраднатото с Цветан Василев. А нали последният като всеки по-голям уважавая се бандит в България го водеха и към ДАНС.
  Та дебелият катарзис явни бе решил да му стане шеф, поемайки ДАНС, та да не може мустакатият банкер, инвеститор и Магураджия да му бяга по тъча...


  "Попитали Радио Ереван може ли голям крадец, който е откраднал десетки и стотици милиони от държавата да е сътрудник или служител на слъжбите (или да ги оглавява) в една държава.
  От радиото и за секунда не се замислили:

  - Може, АКО ДЪРЖАВАТА Е БЪЛГАРИЯ!"

  Та нали се сещате ако питаме радиото може ли такъв като Ясен Тодоров (или Сотир Цацаров, или ...) да се бори с корупцияата на най-високите нива на държавата то какво ще отговори?

  Нередност?
 • 9
  qdk12501326 avatar :-|
  qdk12501326
  • + 23

  Вижте му мутрата на тоя.На челото му е изписано "престъпник".

  Подигравка след подигравка.

  Нередност?
 • 10
  info111 avatar :-|
  info111
  • + 16

  България е бедна държава, с голяма част от хората, които са бедни и повечето хора трябва да работят, за да се препитаат и преживяват някак си.
  И има може би около 1 процент много богати, основно от кражби и това, че са назначени навремето от червената ДС-КГБ мафия за политици, управници, едри бинесмени, банкери, или просто им е даден шанс, канали и възможносто да си откраднат колкото им душа иска. И около тях и след тях гравитират всякакви разбойници, престъпници, крадци, мутри,. наркодилъри, контрабандисти, ..., държавни и общиснки служители, кметове, магистрати, ръководители и хора от МВР, служби, прокуратура, следствие, митници,...които също са успели да се докопат до средства, които им обезпечават добър живот, както и на близките им.
  Тези групи са облагодетелствани от статуквото и това, че мафията си има държава, защото никога и никъде другаде нямаше да получат подобни средства и активи безнаказано.

  Всички останали хора са ояетени и страдат!

  Обаче вижте какво се получава - мафията е като стоглава хидра. Инсталира някого на висок пост и онзи изпълнява, обслужва си кръстниците, като не забравя и той да се облажи, разбира се. И така - минава време, НАНЕСЕНИ СА ОГРОМНИ И МНОГО ТРУДНО ИЗЧИСЛИМИ ЩЕТИ И ЗАГУБИ (защото никой не отчита като правило огромните загуби само затова, че там не е сложен свестен и точен човек), насочва се огромно обществено внимание и енергия, пхабяват се ценни ресурси на държавата и обществото, докато ... ТОЗИ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН НЕ СЕ РАЗКАРА ИЛИ НЕ БЪДЕ РАЗКАРАН И ... НА НЕГОВО МЯСТО МАФИЯТА СИ ИНСТАЛИРА ... ДРУГ!!!

  И така НИЩО ДОБРО НЕ СЕ СЛУЧВА И НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ!!! Ако другият е малко по-малко безсрамен, нагъл, алчен или безскрупулен и се държи малко по-възпитано, и дори проявявса човечност, И ХОРАТА ВЕЧЕ СА ДОВОЛНИ!!!

  ЗАЩОТО ВСИЧКИ СА СЕ ВТОРАЧИЛИ В ТОЗИ ИЛИ ОНЗИ (и не че не трябва по принцип, трябва, НО...) И НИКОЙ НЕ КОМЕНТИРА И АНАЛИЗИРА ПУБЛИЧНО ... СИСТЕМАТА, ВРЪЗКИТЕ, МАФИЯТА И БОСОВЕТЕ Й!!!!
  ТОЕСТ НИКОЙ НЕ АДРЕСИРА ОЧЕВАДНИЯ ФАКТ, ЧЕ ТЕЗИ ХОРА НЕ СА АВТЕНТИЧНИ, НЕЗАВИСИМО КАК СЕ ДЪРЖАТ И НАДУВАТ И НА КОЛКО ВАЖНИ СЕ ПРАВЯТ - ТЕ ТАМ НЯКЪДЕ, ЗАД КУЛИСИТЕ "ЦЕЛУВАТ КРЪСТА" МНОГО СИЛНО НАВЕДЕНИ!!!

  Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал

Как Западът си отрови парите

Как Западът си отрови парите