По назначенията им ще ги познаете

Скандалите между ГЕРБ и ДСБ

   ©  Анелия Николова
   ©  Анелия Николова

От изявлението на група депутати от ГЕРБ срещу двойственото отношение на ДСБ към управлението - хем да са в опозиция, хем да имат представители във властта, могат да се направят поне два важни извода.

Първо, в ГЕРБ очевидно имат нарисувана много ясна карта на властта с политическия произход и подробности за личните и семейни връзки на хората от различни етажи на държавното управление. Да оставим настрана, че събирането и обобщаването на такава информация прилича на работа, свършена от кварталния милиционер.

Това показва как ГЕРБ основно гледат на управлението на страната - не през политики и идеи, за които биха могли да спорят с ДСБ, а най-вече през кадрите.

На второ място обаче, споменаването на партийните назначения може да има позитивен ефект, ако ДСБ отвърне на огъня и разкъса омертата за тях да се мълчи. А за ГЕРБ може да се каже много, тъй като на практика няма държавно предприятие, в което партията да не е назначила партиен активист - цели общински ръководства на управляващата партия са в бордове на държавни фирми, например в енергетиката.

Подобна информация всъщност е от доста голям обществен интерес и не е ли по-добре да се знае кой е кум и кой сват на хората от властта, докато са в нея, а не когато излязат? Или трябва да се принудят да останат?

Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


5 коментара
 • 1
  mapto avatar :-|
  mapto

  "събирането и обобщаването на такава информация прилича на работа, свършена от кварталния милиционер"

  Не, това не е оперативната работа на кварталния сержант, а тактическите анализи на частта от ДС, разпределена на Цветан Цветанов.

  Разликата е от земята до небето.

 • 2
  pitashtia avatar :-|
  Питащият

  Какво разбрах от прочетеното ? Разбрах ,че каквито са ГЕРБ, такива са и РБ=ренегати и боклуци и че ДСБ са от същият дол дренки . Разбрах и защо ДСБ са хем опозиция , хем във властта . Ако със всяка смяна на властта се сменят поголовно държавните чиновници и се спазаряват квоти от министерството до чистачките на летището , то не можем да говорим за професионализъм ,кариерно развитие и борба с корупцията по всичките етажи на властта и администрацията . Защо това пищовче в опозиция ,Раданчо , си трае и какви реформи иска , ако е вътре в тази игра ? Нали коалиция се прави за да се реализира определена политика и реформи , да се прокарат определени закони , а не да се назначават нашите заслужили партийни другари из държавните фирми и учреждения? Поне принципният Радан и някои ДСБари би трябвало така да мислят и след като знаят каква е играта , принципно да не участват в нея, а да разобличават лошите . Ама са си траяли шушумигите .

 • 3
  stoiank avatar :-P
  stoiank

  ...На второ място обаче, споменаването на партийните назначения може да има позитивен ефект, ако ДСБ отвърне на огъня и разкъса омертата за тях да се мълчи......

  Интересна терминология за публично управление от коалиционни партньори във властта.

 • 4
  glog avatar :-|
  glog

  Проблемът не е, че ДСБ хем си играят на опозиция, хем си назначават свои хора на места с мека, лека и много доходна работа. Не е и в това, че ГЕРБ иска докато е в управлението само негови и на неговите реални съюзници хора да са на такива места. Проблемът е, че всички политически партии, докопали се до властта, макар дори и само като управляващи опозиционери, правят това. ВСИЧКИ, БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ. И това е една от причините да сме цели 26 години на това дередже. Да не се връщаме по-назад в миналото.

 • 5
  ivanbaraban avatar :-P
  ivanbaraban

  По назначенията им ще ги познаете
  Първо, как ГЕРБ основно гледат на
  управлението на страната - не през политики и идеи, за които биха могли да спорят с ДСБ, а най-вече през кадрите.
  На второ място обаче, споменаването на партийните назначения може да има позитивен ефект, ако ДСБ отвърне на огъня и разкъса омертата за тях да се мълчи
  И трето --Стани стани юнак балкански и разкъсаи тази "демокрация" иначе тя ще те разкъса и смаже


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

КапиталНО

КапиталНО

За магистралите и хората

За магистралите и хората