Прокурорски шантаж нагледно

Прокуратурата и Волен Сидеров

Пет и три години. Толкова време е било необходимо на прокуратурата, за да внесе в съда две от делата срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров. Става дума за съвсем банални случаи на хулиганство, които дори в най-натоварените прокуратури приключват за няколко седмици. От това, което прокуратурата е правила по тези преписки през всичките години, става ясен механизмът, по който държавното обвинение третира делата срещу хора от властта - съобразява скоростта с политическата конюнктура. В крайна сметка Волен Сидеров беше осъден единствено защото беше станал ненужен на тези, които са го използвали през всичките години. Ако не беше изпаднал в немилост, делата срещу него вероятно щяха да бъдат прекратени по давност.

И в случая става дума за най-обикновено дело за хулиганство. Представете си съдбата на десетките вероятно дела срещу министри, магистрати и депутати за корупция, които също се водят срещу "неизвестен извършител - депутат", "неизвестен извършител - министър", "неизвестен извършител - кмет на град ХХХХ". Те се възобновяват, когато извършителят е в опозиция, за да се спрат, когато дойде на власт.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Вече съм абонат Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
5 коментара
 • Най-харесваните
 • Най-новите
 • Най-старите
 • 1
  nabludatel_en avatar :-|
  Наблюдател
  • + 7

  Е, той го обясни подробно достойният прокурор, срещу когото скочи цялото прокурорско воинство и ВСС:
  Технологията на “прокуратурата-бухалка”
  https://bivol.bg/boyko-atanasov-1.html

  Нередност?
 • 2
  nabludatel_en avatar :-|
  Наблюдател
  • + 6

  3 дела в една и съща секунда ...
  https://bivol.bg/boyko-atanasov-2.html

  Нередност?
 • 3
  nabludatel_en avatar :-|
  Наблюдател
  • + 5

  "Петьо Еврото искал да "вербува" Бойко Атанасов за "шпицкомандата" срещу ГЕРБ"
  https://bivol.bg/boyko-atanasov-3.html

  Нередност?
 • 4
  niko_angelov avatar :-|
  niko_angelov

  http://mariad.blog.bg/

  Нередност?
 • Stanyo Tenev

  ДО:
  СЕДЕМ ГОДИШНОТО ЦИГАНЧЕ
  Г-Н АСЕНЧО
  Гр. СЛИВЕН, КВ."НАДЕЖДА”

  Много уважаеми г-н Асенчо ,

  Обръщам се към Вас, като момче със завиден професионален юридически опит, натрупан в Детска педагогическа стая, със следната молба:
  На 06.01., 07.01., 09.01., 10.01. и на 12.01.2016 г. публикувах на фейсбук страницата на Висш съдебен съвет 23 броя материали озаглавени:
  ДОКАЗАТЕЛСТВО № ....... г.
  ПРЕСТЪПНАТА ДЕЙНОСТ НА МАГИСТРАТИ, КОЯТО ВСС, ВКП, САП, СГП, ОП-БУРГАС и АП-БУРГАС ПРИКРИВАТ и ОТКАЗВАТ ДА РАЗСЛЕДВАТ-ОТКАЗ ОТ ПРАВОСЪДИЕ !
  Моля да се запознаете с публикуваните материали и да изготвите ЕКСПЕРТНО ЗАКЛЮЧЕНИЕ, което да помогне на висшите магистрати, които над 20 години се затрудняват - да решат един изключително елементарен от фактическа и правна страна казус ! Вашето Експертно заключение ще помогне и на господата, които са ангажирани с Реформа на Съдебната система - предстоящите промени в ЗСВ и НПК.
  ВЪПРОСИ:
  1.Налице ли са безспорни и категорични доказателства за извършени престъпления по служба и срещу правосъдието, от бивши и действащи висши магистрати ?
  2.Налице ли са безспорни и категорични доказателства, че действащи прокурори от посочените по-горе прокуратури, включително и гл.прокурор Сотир Цацаров години наред погазват върховенството на закона, разпоредбите на Конституцията и проявяват двоен стандарт в служебната си дейност ?
  3.Поради пропуски в ЗСВ и НПК /липсата на съдебен контрол/ - прокурорите незаконосъобразно, необосновано, безконтролно и безотговорно нарушават ли върховенството на закона и правата на гражданите, за да освобождават от наказателна отговорност лица извършили престъпни деяния - в резултат на задкулисие, корупция, шуробаджанащина, установени не регламентирани укорими или престъпни отношения между тях /ти на мен - аз на теб/, както и поради некадърност ?
  4.Какви са причините ВСС да не е в състояние да осъществява действен, ефективен контрол върху дейността на ВКП и Главния прокурор на РБ ?
  5.Какви са причините ръководителите на управляващите и опозиционните партии в
  парламента, да продължават да не се съобразяват с констатациите на съда в Страсбург, относно необходимостта от съдебен контрол на функционалната дейност на прокуратурата, касаеща постановленията, с които се отказва образуване на досъдебни производства ?
  6.Налице ли е причина връзка между липсата на съдебен контрол на прокуратурата и липсата на ефективна борба срещу престъпленията по високите етажи на властта ?
  7.Налага ли се комисия от представители на ВСС, ВКС, МП, ИВСС, НС и на обществеността да извършат пълна ревизия на ВКП ?
  8.Посочената в материалите престъпна дейност в съдебната система, засяга ли националната сигурност на държавата !?
  9.Налице ли е медиен чадър над бившите и действащите висши магистрати, който пречи за разбиване на съдебната, политическата и икономическата мафия ?

  13.01.2016 г. С уважение:
  гр.Сливен Станьо Тенев
  Бивш военен съдия

  Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал