Очаквайте "Капитал 3.0"

Той ще е по-компактен, с модерен дизайн и осъвременено съдържание и ще излиза в петък

   ©  Капитал
   ©  Капитал

Уважаеми читатели, вестникът, който си купувате в събота, е създаден през октомври 1993 г. В сегашния си вид и дизайн излиза от 2006 г., когато предприехме първата по-сериозна промяна във "външния вид" на "Капитал". Той все още е най-модерният български вестник, но предвид факта, че е съвременник на ранните мобифони (спомнете си – "Нокиа" с малък екран и безброй малки копчета), време е за промяна. Междувременно се промениха не само телефоните, но и начините, по които хората общуват, информират се, правят бизнес и създават стойност. Израсна ново поколение наши читатели.

Технологиите се менят, но нуждата от добра журналистика и задълбочена информация остава. В тази редакция вярваме, че изданията на хартия все още имат своето място. Стига да отразяват съвременните навици на читателите си.

Затова, след като през последните години инвестирахме в дигиталните си платформи, сега инвестираме и в

"Капитал 3.0"

Той ще е: по-компактен – с размер между вестник и списание; с модерен дизайн; мастилото няма да цапа; ще излиза в петък, за да е на разположение за четене още от първата вечер на уикенда.

Това са очевидните промени, които ще забележите веднага. Но, разбира се, най-важно е съдържанието. То също е осъвременено – като теми и като начин на списване.

Повече няма да издаваме сега, нека кажем какво няма да се промени.

"Капитал" остава умен, критичен, информативен и градивен. В него ще намирате смела и качествена журналистика, задълбочени анализи, аргументирани мнения. Накратко – ДНК-то остава същото.

До следващия петък.

Close
Бюлетин
Бюлетин

Вечерни новини

Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.


17 коментара
 • 1
  uiv06356363 avatar :-|
  uiv06356363

  Браво капиталци, крайно време беше да си смените чипа. Иначе с ДНК-то умната, че една мутация в РНК-то и се получава синдрома на Даун, ако ме разбирате? Успех с версия 3.0 и се гответе за 4G!

 • 2
  birdman avatar :-|
  birdman

  т.е. за нас ще има по-малко съдържание , новина комплектована като "промяна", не копирайте Економист , и защо в петък ? От 8 години не съм пропускал да купя брой (това е единствената медия за която плащам да чета). Не ме разочаровайте !

 • 3
  myt22496731 avatar :-?
  Ангелови

  Интересно.

  Това като нищо би могло да ме подтикне и за хартиен абонамент за "КАПИТАЛ".

  Нека видим как ще се получат нещата.

 • 4
  capital avatar :-|
  capital

  До коментар [#2] от "birdman":

  Със сигурност няма да получавате по-малко съдържание, бъдете сигурни. Вестникът ще излиза в по-компактен формат, но с двойно повече страници. Петък - защото голяма част от абонатите ни са със служебен абонамент - т.е за да могат да прегледат броя още в края на съответната седмица. Скоро ще представим новото издание и искрено се надяваме да не ви разочароваме. Промяната ни ще бъде основно визуална и идейна. Със сигурност четенето на "Капитал" ще бъде по-приятно и комфортно :)

  Хубав ден от нас!

 • 5
  whocares avatar :-|
  who cares

  ... хартиените вестници са необходими, например, за да се снима с тях бюрека. Надявам се, че следващата стъпка няма да е книга Капитал. То и името вече е заето от Маркс... та така. Нищо не казвате за цената. Идва кампания за "служебен абонамент" за 2017 година, нови договори за реклама, която "няма да цапа", "осъвременено съдържание"... да, совите не са това, което са. Но пък и интернет на нещата и екосистемите също не са. Успех, все пак ;-)

 • 6
  spares avatar :-|
  InflatIonary SpareS

  До коментар [#4] от "capital":

  тва обърнатото Щъ е ноо свежарско :)

 • 7
  alien_s avatar :-|
  Jessika

  " мастилото няма да цапа"...макар и дреболия, но ме дразнеше.
  Любим вестник, качествени анализи, заслужава си да бъде четен!

 • 8
  rim avatar :-P
  Рим

  [quote#2:"birdman"]и защо в петък ? [/quote]


  Никой не ти пречи да си го купиш в събота.

 • 9
  panta_rhei avatar :-|
  Nedyalko Lazarov

  Капитал беше много добър вестник. Наистина беше клуб от един член. Купувах си го редовно когато имах възможност. До момента в който реален собственик стана АзБ, т.е. Държавният департамент. Донякъде все още част от вътрешно политическите анализи и разследваща журналистика си струва да се четат (Росен Босев например). Не знам как вестникът ще се промени идейно, но ако продължи да разчита на "анализатори" като Момчил Милев и Светломира Гюрова и идейна линия идваща пряко от Държавния Департамент не му предричам светло бъдеще - увеличен тираж и значителен интернет абонамент.

 • 10
  dreamboxer avatar :-|
  hypercube

  До коментар [#2] от "birdman":

  Може би всички трябва като теб да се научим да си плащаме за съдържанието купувайки си вестника и плащайки за сайта. Това е единственият начин да получаваме ясна и коректна, независеща от рекламодатели информация.
  Успех на Капитал. Вестникът без който не можем.


Нов коментар

За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.


Вход

Още от Капитал

Капитализмът беше суспендиран

Капитализмът беше суспендиран