Може ли COVID-19 да доведе до стопанска непоносимост

Едно от условията е да се докаже, че има рязка промяна в цените на пазара

   ©  Юлия Лазарова
Бюлетин: Капитал Право Капитал Право

Научавайте най-важното от правния свят и съдебната система всяка седмица на мейла си

За авторите

Адв. Ралица Тихова и

адв. Красина Панова са част от екипа на адвокатско дружество "Пенков, Марков и партньори".

В последните години наблюдаваме значителен ръст на продажбите на жилища, новоотпуснатите кредити, издадените разрешителни за строеж и стартиращо ново строителство. В тези последни години на икономически подем, експертите отчитаха и нарастване на инвестиционната активност на пазара на жилища в столицата, включително и от купувачи от други градове. Именно вследствие на повишеното търсене, се стигна да високи средни цени на жилищата, доколкото закупуването на имот в столицата се тиражира като една от най-сигурните дългосрочни инвестиции, предвид възможността да се отдават под наем дългосрочно или чрез краткосрочни наеми през платформи като Airbnb, както и предстоящите добри перспективи за развитие в града.


Архивът на "Капитал"

Статията, която искате да прочетете е част от архива на "Капитал", който е достъпен само за абонати. Той включва над 200 000 стати с всичко за бизнеса, политиката и обществото в България от 1993 г. насам.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата

Всички абонаменти планове

* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.