Работата е ачик-ачик

Пътят за морските сараи на Доган

От години е известно, че властта в България - на всички нива, обслужва различни желания на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Както и че Движението за права и свободи се използва от него като брокер за много важни решения в държавата. Независимо кой е на власт, благословията на Доган е важна за случването на доста неща. Тази политическа търговия на ДПС започна по времето на НДСВ, засили се при тройната коалиция, стигна видимия си пик при Орешарски, а при ГЕРБ съществува като неформален, но изключително стабилен партньор, на който може винаги да се разчита.

Най-често ДПС осребрява позициите си зад паравана на властта, където повечето хора не могат да надникнат. Понякога обаче завесите за момент се вдигат и силата на движението се вижда абсолютно ясно.

Действията на Общинският съвет в Бургас, с които дарява пътя до морския бряг на фирма, която на практика притежава морските сараи на Ахмед Доган, както наричат полуостров Чукалята до Бургас, е много ясен пример как се обслужва Доган. По друг начин казано, действията на Общинския съвет в Бургас са ачик-ачик. За да осигурят комфорта и тишината на почетния председател край морето, гласуват всички общински съветници в морския град - ГЕРБ, БСП, НФСБ и ВМРО, с няколко изключения. През серия от врътки и уж за благото на няколко рибари общината дава път, канализация, частен пристан, частен плаж, ПУП и всички необходими екстри за сараите на Доган. Така на практика се затваря достъпът до целия полуостров с гледка към остров Света Анастасия.

А помните ли как лидерът на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов дърпаше и буташе възрастна туркиня на ГКПП Капитан Андреево, за да не може да влезе в България и да гласува в България за ДПС? Или високопарните слова на "войводата" Красимир Каракачанов от ВМРО за българщината. Е, това е театър, бутафория. Хайде сега пренесете апетитите към този бряг върху цяла България. Още ли мислите, че на власт са само ГЕРБ, НФСБ и ВМРО?

Още от Капитал