Кръчмарски COVID правила

Ситуацията с епидемията е силно тревожна, но заведенията продължават да опитват да заобиколят мерките. Истинският виновник за това са управляващите

Коронавирус, пандемия, заведения на открито, градини, ресторанти, барове.
Коронавирус, пандемия, заведения на открито, градини, ресторанти, барове.
Коронавирус, пандемия, заведения на открито, градини, ресторанти, барове.    ©  Цветелина Белутова
Коронавирус, пандемия, заведения на открито, градини, ресторанти, барове.    ©  Цветелина Белутова

По-малко от 24 часа след оповестяването им. Толкова време бе необходимо на собствениците на заведения в България, за да измислят как да заобиколят и още повече да обезсмислят новите мерки срещу коронавируса, които влязоха в сила днес. Те предвиждат затваряне само на нощните заведения, които са сред най-рисковите места за зараза, докато ресторантите и кафенетата могат да продължат да работят, ако допускат само до 6 души на маса и има дистанция от 1.5 м между столовете на две съседни маси.

Докато анализатори и експерти все още формулираха аргументите си защо това съвсем няма да е достатъчно, за да спре острия ръст на случаите и да предпази здравната система от колапс, собствениците на засегнатите обекти вече са успели да намерят с впечатляваща бързина вратичка как да не спрат да работят: като се преобразят от "нощни" във "вечерни" заведения, разказва "Дневник".


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал

Как Западът си отрови парите

Как Западът си отрови парите

Блокчейн свят, пещерна политика

Блокчейн свят, пещерна политика