Кръчмарски COVID правила
Ситуацията с епидемията е силно тревожна, но заведенията продължават да опитват да заобиколят мерките. Истинският виновник за това са управляващите


По-малко от 24 часа след оповестяването им. Толкова време бе необходимо на собствениците на заведения в България, за да измислят как да заобиколят и още повече да обезсмислят новите мерки срещу коронавируса, които влязоха в сила днес. Те предвиждат затваряне само на нощните заведения, които са сред най-рисковите места за зараза, докато ресторантите и кафенетата могат да продължат да работят, ако допускат само до 6 души на маса и има дистанция от 1.5 м между столовете на две съседни маси.
Докато анализатори и експерти все още формулираха аргументите си защо това съвсем няма да е достатъчно, за да спре острия ръст на случаите и да предпази здравната система от колапс, собствениците на засегнатите обекти вече са успели да намерят с впечатляваща бързина вратичка как да не спрат да работят: като се преобразят от "нощни" във "вечерни" заведения, разказва "Дневник".
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Вече съм абонат Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата
Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.
Вход