Кръчмарски COVID правила
Ситуацията с епидемията е силно тревожна, но заведенията продължават да опитват да заобиколят мерките. Истинският виновник за това са управляващите


По-малко от 24 часа след оповестяването им. Толкова време бе необходимо на собствениците на заведения в България, за да измислят как да заобиколят и още повече да обезсмислят новите мерки срещу коронавируса, които влязоха в сила днес. Те предвиждат затваряне само на нощните заведения, които са сред най-рисковите места за зараза, докато ресторантите и кафенетата могат да продължат да работят, ако допускат само до 6 души на маса и има дистанция от 1.5 м между столовете на две съседни маси.
Докато анализатори и експерти все още формулираха аргументите си защо това съвсем няма да е достатъчно, за да спре острия ръст на случаите и да предпази здравната система от колапс, собствениците на засегнатите обекти вече са успели да намерят с впечатляваща бързина вратичка как да не спрат да работят: като се преобразят от "нощни" във "вечерни" заведения, разказва "Дневник".
Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.
Абонирайте сеВъзползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент
2 лв. / седмица за 12 седмици * Към офертата
* Aбонамент за Капитал - 2 лв./седмица през първите 12 седмици, а след това - 7.25 лв./седмица. Абонаментът Ви ще бъде подновяван автоматично и таксуван на месечна база. Може да прекратите по всяко време. Само за нови абонати, физически лица.
Все още няма коментари
Нов коментар
За да публикувате коментари,
трябва да сте регистриран потребител.