Как лавракът изяде цацата

По-важните теми, които ще намерите в новия брой на "Капитал"

Отдавна чакаме подходящ момент да разкажем една интересна история:

През последните десетина години в хранителните навици на българите се случва постепенна, но много голяма промяна. Заради отварянето на границите с Гърция и увеличените добиви там, хората в България започнаха да ядат много повече риба. Ако се върнете няколко години назад, лавракът и ципурата се срещаха рядко в българските магазини и заведения. Днес те могат да бъдат купени и поръчани почти навсякъде и доминират (заедно със сьомгата) рибния пазар и съответно консумацията на хората. Не че уловът от Черно море е намалял - той си остава сравнително постоянен през годините, просто пазарът се е разширил няколко пъти. Хората ядат много повече риба и това създава работа на различни компании - вносители, преработватели и (макар и в по-малка степен) на производители.


Четете неограничено с абонамент за Капитал!

Статиите от архива на Капитал са достъпни само за потребители с активен абонамент.

Абонирайте се

Възползвайте се от специалната ни оферта за пробен абонамент

1 лв. / седмица за 12 седмици Към офертата

Вижте абонаментните планове
Все още няма коментари
Нов коментар